WK handbal vrouwen

WK handbal vrouwen

Van 1 - 17 december live bij Ziggo Sport

DAGEN 00 UREN 00 MINUTEN 00 SECONDEN 00
02-12-2017 18:00 uur
Na zilver op het wereldkampioenschap in 2015 en het Europees kampioenschap in 2016 tegen Noorwegen, wordt het hoog tijd dat onze Oranje handbalsters eindelijk eens afrekenen met de Scandinavische sta-in-de-weg!

En waarom zou dat deze keer in Duitsland niet lukken? Nederland verloor in 2015 dik met 31-23, maar greep een jaar later op een haar na naast de titel in de met 30-29 verloren thriller. Het gat lijkt dus bijna gedicht en met de ervaring van die finales op zak, zal de ploeg van de Noorse bondscoach Helle Thomsen alles geven om Nederland weer fel meelevend te laten genieten van de strijd, snelheid, teamspirit en technische hoogstandjes.

D van Duitsland

Voor we ons rijk rekenen met opnieuw een plek in de finale, moet #oneteamonedream uiteraard nog wel even de groepsfase en de knock-out duels overleven. Oranje zit in Groep D met Duitsland, Servië, Zuid-Korea, China en Kameroen. De poulewedstrijden zijn in Leipzig, waar ongetwijfeld een trouw oranje legioen de vrouwen hartstochtelijk steunen.

De landen die na de poule-fase plek 1 tot en met 4 bezetten, gaan door naar de achtste finales. Vanaf dat moment is het alles of niets. Uiteraard gaan we ervanuit dat Oranje zich niet laat verrassen met wereldtoppers als Nycke Groot, Tess Wester, Estavana Polman in de ploeg.

Wil je de handbaldames zien schitteren? Het programma van de groepsfase is als volgt:

Datum

Wedstrijd

Tijd

Zaterdag 2 december

Nederland – Zuid-Korea

17.45 uur

Zondag 3 december

Nederland - China

18.00 uur

Dinsdag 5 december

Nederland - Kameroen

15.20 uur

Woensdag 6 december

Nederland - Servië

20.20 uur

Vrijdag 8 december

Nederland – Duitsland

15.15 uur


Benieuwd naar het volledige speelschema? Bekijk de Ziggo Sport tv-gids. De finale is op zondag 17 december om 17.15 uur. Je ziet alle wedstrijden live bij Ziggo Sport op kanaal 14.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw