Races in juni

Races in juni

Aan scheurende banden geen gebrek in juni. Beleef twee Grand Prixs in de Formule 1 en veel racegeweld uit de VS.

Formule 1: Grand Prix van Monaco

Voor we los gaan met al het racegeweld in juni reizen we eerst nog af naar Monaco, voor het laatste raceweekend van mei. Na zijn weergaloze zege in Spanje zijn de verwachtingen rond Max Verstappen hooggespannen. Die overwinning zag niemand aankomen. Dus waarom zou hij het niet nog eens kunnen flikken?

Vorig jaar liet Max ons genieten van een uniek staaltje intelligent racen in het prinsdom. Het toen 17-jarige supertalent lag een ronde achter Sebastian Vettel en kreeg de blauwe vlag omdat hij de Duitser van Ferrari voorbij moest laten gaan. Dat deed hij ook, maar sloot direct op centimeters afstand aan en liftte mee op Vettels inhaalacties. Als een sluwe vos sloop hij auto voor auto ongemerkt voorbij. We zijn benieuwd wat hij dit jaar in huis heeft.

De F1 Grand Prix van Monaco, van 27 tot en met 29 mei.

Formule 1: Grand Prix van Canada

Midden in het Europese seizoen maakt het F1-circus een uitstapje naar Canada. Aan het circuit Gilles Villeneuve in Montreal bewaart Max Verstappen niet al te beste herinneringen. Vorig jaar reed hij met de notoir onbetrouwbare Renault-motor rond in de achterhoede. Na zijn promotie naar het team van Red Bull zijn er bij deze editie veel grotere kansen op een prima resultaat. Lewis Hamilton verschijnt als titelverdediger aan de start.

Het Canadese raceweekend vindt plaats van 10 tot en met 12 juni.

Formule 1: Grand Prix van Europa

Slechts een week na Canada racen we weer op ons eigen continent. Bij de Grand Prix van Europa denk je wellicht niet meteen aan Baku, Azerbeidzjan. Toch gaan de 22 Formule 1-bolides daar dit jaar voor het eerst van start om te strijden om de Europese zege. Het door Herman Tilke ontworpen stratencircuit is voor alle mannen nieuw en dus ligt alles open. Uiteraard zijn de superieure Mercedessen hier favoriet, maar rijderskwaliteiten spelen wellicht een grotere rol dan elders.

De kwalificaties en de GP van Europa kijk je van 17 tot en met 19 juni.

 

NASCAR

Deze maand weer volop NASCAR-geweld bij Ziggo Sport. In juni rijden mannen las Kyle Bush, Kevin Harvick en Jimmie Johnson drie races. Te beginnen op 5 juni in Pennsylvania, bij de Axanta ‘we paint winners’ 400. Via de Firekeepers 400 op Michigan International Speedway (12 juni) strijken de coureurs neer op Sonoma Raceway in Californië (26 juni).

IndyCar

Ook de IndyCar Series gaan door in juni en naderen de eindfase met twee races in Detroit (4 en 5 juni), de Firestone 600 in Fort Worth (11 juni) en Road America in Elkhart Lake (26 juni). De Fransman Simon Pagenaud kende een uitstekende start en is terug in de top. Titelverdediger Scott Dixon uit Nieuw-Zeeland startte wat wisselvalliger, maar staat nog altijd hoog in de ranking.

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

F1 Grand Prix van Amerika

Vrijdag 20 oktober - 17.00 uur

Howdy folks! Met de GP van Amerika in Austin Texas nadert dit seizoen zijn ontknoping. Wordt he

SLAM! MixMarathon

Vrijdag 20 oktober - 22.00 uur

Op 20 oktober 2017 keert de SLAM! MixMarathon terug naar de Ziggo Dome!

Future Urban Legends

Zaterdag 21 oktober - 22.00 uur

Op 21 oktober is het dance event Future Urban Legends in de Ziggo Dome!

Symphonica in Rosso - Simply Red

Woensdag 25 oktober

Op 25 oktober staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! Kaartverkoop is gestar

Symphonica in Rosso - Simply Red

Donderdag 26 oktober

Op 26 oktober 2017 staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! De kaartverkoop i

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Ziggo Sport

Oktober is Formule 1-maand

Het Formule 1-seizoen gaat snel. Nog maar zes races en het zit er alweer op. En met vier van de resterende zes races in één maand gaat het in oktober extra hard.

Golf

Afslaan op de U.S. Open

Van 12 tot en met 18 juni komt de golfwereldtop samen voor de 117e U.S. Open in Erin, in de buurt van Milwaukee, Wisconsin. Het is de eerste keer dat het toernooi daar wordt gehouden.