3x Formule 1 in september

3x Formule 1 in september

Na een welverdiende vakantie kunnen Max Verstappen en zijn collega’s in de Formule 1 weer vol aan de bak in september.

Er staan er drie prachtige grand prixs op het programma. Na een bezoek aan het historische circuit van Monza in Italië trekt het circus naar het verre oosten voor de sfeervolle avondrace in Singapore. We sluiten de maand af met de slopende grote prijs in het bloedhete Maleisië.

Grand Prix van Italië: 2 - 4 september

Een klassieker onder de Formule 1 grand prixs. Al sinds 1921 wordt de Italiaanse grote prijs gereden op het circuit van Monza. Michael Schumacher is de recordhouder: hij heeft maar liefst vijf overwinningen op zijn naam staan. De afgelopen twee edities werden beide gewonnen door Lewis Hamilton. In 2015 zette hij Max Verstappen op een ronde achterstand. De Nederlander eindigde op de twaalfde plek. Grote kans dat hij dit jaar hoger zal eindigen!

Grand Prix van Singapore: 16 - 18 september

In Singapore gaan de lampen aan, want de grand prix wordt gereden in de avond. Om 20:00 uur lokale tijd (11:00 uur in Nederland) zal het startschot worden gegeven. Het is de negende keer dat de coureurs naar het Marina Bay Street Circuit trekken. Sebastian Vettel zal er zin in hebben, want hij won de race al vier keer. Verstappen vocht zich vorig jaar na een moeizame start knap naar de achtste positie.

Grand Prix van Maleisië: 30 september - 2 oktober

De grand prix van Maleisië wordt sinds 1999 gereden op het Sepang International Circuit. Ook hier is Vettel recordhouder met vier overwinningen. Daarmee blijft hij Michael Schumacher en Fernando Alonso (beiden drie zeges) voor.

Ook in 2015 was p1 voor Vettel en op het podium werd hij vergezeld door Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Dit was tevens de race waarin Max Verstappen de boeken in ging als jongste coureur die ooit WK-punten scoorde in de Formule 1. Hij eindigde op de zevende plek.

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

G-DRAGON

Dinsdag 26 september - 20.00 uur

K-Pop sensatie G-DRAGON komt op 26 september naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 29 september - 05.00 uur

Hamilton verspeelde vorig jaar zijn kansen op de titel in Kuala Lumpur. Verstappen en Ricciardo maak

Headhunterz

Zaterdag 30 september

Op 30 september komt de hardstyle legende Headhunterz terug naar de Ziggo Dome!

Lady Gaga

Dinsdag 3 oktober

Lady Gaga staat op 3 oktober in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 13 feb

F1 Grand Prix van Japan

Vrijdag 6 oktober

Max Verstappen werd hier vorig jaar tweede. Hamilton en Vettel hebben het in het verleden ook wel go

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Ziggo Sport

Oktober is Formule 1-maand

Het Formule 1-seizoen gaat snel. Nog maar zes races en het zit er alweer op. En met vier van de resterende zes races in één maand gaat het in oktober extra hard.

Golf

Afslaan op de U.S. Open

Van 12 tot en met 18 juni komt de golfwereldtop samen voor de 117e U.S. Open in Erin, in de buurt van Milwaukee, Wisconsin. Het is de eerste keer dat het toernooi daar wordt gehouden.