Europees bekervoetbal

Europees bekervoetbal

Coppa Italia

De strijd om de Coppa Italia is een van de bekendste bekertoernooien van de wereld. Voor de Italiaanse topclubs is de landstitel in de Serie A van levensbelang, maar de beker is een prestigieuze prijs die niet mag ontbreken. In januari zie je de kwartfinales rechtstreeks bij Ziggo Sport Totaal. Juventus is de titelverdediger. De Oude Dame pakte vorig seizoen voor de tiende keer in de historie de Coppa Italia. Het versloeg in Rome na een zinderende verlenging Lazio met 2-1.

League Cup

De strijd om de League Cup nadert met rasse schreden de ontknoping. Voor een plekje in de finale op Wembley zijn nog maar vier clubs in de strijd. Het Stoke City van Ibrahim Afellay en Erik Pieters moet in een dubbele ontmoeting met Liverpool uit gaan maken wie de eindstrijd haalt. Daarin wacht de winnaar van de strijd tussen twee andere Engelse traditieclubs. Everton neemt het eerst thuis en daarna uit op tegen Manchester City.


Belgische Beker

Bij onze Zuiderburen gaat het er in januari nog steeds heet aan toe. Naast de spanning in de reguliere competitie, wordt ook op andere fronten gestreden. De halve finales van de strijd om de Beker van België staan voor 20 januari op het programma en je ziet het uiteraard live bij Ziggo Sport Totaal. Club Brugge is de titelverdediger in België. De ploeg versloeg vorig jaar in de finale Anderlecht, dat dit jaar al werd uitgeschakeld in het toernooi.