Waar ligt de medaille #13: Leontien van Moorsel

Waar ligt de medaille #13: Leontien van Moorsel

13 januari 20.15 uur op Ziggo Sport

13 januari 20.15 uur op Ziggo Sport

Leontien van Moorsel is een van Nederlands meest succesvolle olympiërs ooit.  Met vier gouden, een zilveren en bronzen medaille op zowel de baan als de weg heeft Tinus een meer dan indrukwekkende oogst binnengesleept. Frank Evenblij zocht de oud-wielrenster thuis op en hoorde de mooie verhalen achter het eremetaal. Bovendien vertelt Van Moorsel hoe geruzie haar in Barcelona een zevende medaille heeft gekost. 

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Highlight

Zondag live: veldrijden in Spa

Mathieu van der Poel keert terug in de Superprestige! De 20-jarige wereldkampioen is hersteld van een knieblessure en staat zondag aan het vertrek in Spa-Francorchamps en Ziggo Sport is er live bij. Hij liet het afgelopen weekend zien alweer te kunnen winnen en dus kan de rest van het veld z'n borst natmaken. 

Wielrennen

Ploegleider Engels naar LottoNL-Jumbo

Addy Engels gaat zoals verwacht als ploegleider aan de slag bij LottoNL-Jumbo. De oud-profwielrenner heeft dinsdag een contract getekend bij de enige Nederlandse ploeg uit de UCI WorldTour. Engels nam begin deze maand afscheid van Giant-Alpecin, omdat hij naar eigen zeggen toe was aan een nieuwe uitdaging. De 38-jarige Drent begon als ploegleider bij Giant nadat hij in 2011 een punt had gezet achter zijn actieve carrière.   'Ons team is erop gericht via innovatie en coaching de ontwikkeling van onze renners te stimuleren en zo het maximale uit hun mogelijkheden te halen', zegt algemeen directeur Richard Plugge van LottoNL-Jumbo. 'Addy werkt volgens die visie. Hij kan een groep binden en voor elkaar laten werken en zodoende het individu boven zichzelf laten uitstijgen.' Als renner kwam Engels onder meer uit voor de Rabobankploeg, een voorloper van LottoNL-Jumbo.

Wielrennen

Zesdaagse van Gent gaat wel door

De oefeninterland tussen de voetbalteams van België en Spanje, dat voor dinsdagavond stond gepland in het Koning Boudewijnstadion van Brussel, is afgelast vanwege de verhoogde kans op een terreuraanslag. Volgens de krant Het Laatste Nieuws zijn er sterke aanwijzingen dat de voortvluchtige Salah Abdeslam een aanslag wil plegen in België. Hij is een van de vermoedelijke daders van de dodelijke aanslagen in Parijs. De zesdaagse geldt vanwege de grote publieke belangstelling als een evenement met een verhoogd veiligheidsrisico. Toeschouwers mogen om die reden geen rugzakken en reistassen mee naar binnen nemen.

Wielrennen

Belgen kloppen Van der Haar in Gavere

Van der Haar zat vanaf de openingsfase goed mee voorin, al was het Nys die ervoor zorgde dat het veld snel uiteen spatte. Na wat schermutselingen ontstond de kopgroep van vier, die de wedstrijd domineerde. Nys was de eerste die aanviel op zoek naar de zege, maar zijn poging strandde. Met nog ruim twee rondes te gaan probeerde ook Van Aert het tweemaal. Hij sloeg wel een gat en bouwde dat richting het einde van de wedstrijd alleen maar uit. Van der Haar moest met nog anderhalve ronde te gaan ook de andere Belgen laten gaan.

Wielrennen

Denemarken wil Tourstart in 2018

'De overheid en de gemeenten en regio's waar de beoogde route doorheen loopt, zijn al akkoord', zei Lund, die volgende maand gaat praten met Tourdirecteur Christian Prudhomme. 'De Tour de France is een van de grootste sportevenementen ter wereld met 3,5 miljard tv-kijkers. Denemarken is een toonaangevende wielernatie en dat moeten we laten zien. Het Grand Départ is een unieke gelegenheid.'