Altijd strijd tot aan de streep in Ruddervoorde

Altijd strijd tot aan de streep in Ruddervoorde

SPRINTEN IN RUDDERVOORDE
Zeker niet omdat het zondag best eens op een sprint kan uitdraaien. Vorig jaar waren er zeven renners tot de laatste ronde kansrijk en streden er vier zelfs tot op de streep om de zege.
Van Van Aert is bekend dat hij niet de beste sprint van het peloton heeft. Als Lars van de Haar tot het laatst bij hem kan blijven, heeft de Nederlander grote kans op winst.

MINDER ZWAAR PARCOURS
Het is een druk weekend voor de veldrijders, want een dag eerder staat het EK op het programma. Ook die cross wordt verreden op een minder zwaar parcours en dus kan het zomaar zijn dat Van der Haar zijn Belgische rivaal dit weekend twee keer te snel af is.'Boom koopt veertig crossbanden'

BOOM KEERT TERUG
Wie we binnenkort ook terug in het veld mogen verwachten, is Lars Boom. De renner van Astana werd in 2008 wereldkampioen en stapte daarna over naar de weg. Deze week werd hij gezien toen hij veertig crossbanden kocht en dat zorgde direct voor veel opwinding. 

'Houd Marktplaats in de gaten', grapte zijn manager Rik van Dongen nog, maar Boom heeft inmiddels toegegeven in de winter te willen deelnemen aan enkele veldritten. De 29-jarige Nederlander moet alleen nog toestemming krijgen van zijn Kazachse ploeg. Op 15 november is hij bij Sport1 eerst nog co-commentator tijdens de Superprestige in Asper-Gavere.

VOS WEER VAN DE PARTIJ
Marianne Vos schuift eerst nog een keer aan, als deskundig co-commentator bij de Superprestige. De veelvoudig wereldkampioene op het veld én op de weg neemt je zondag vanaf 15.00 uur samen met Albert Mantingh mee in de modderige wereld van de cyclocross.


Uiteraard kun je bij Sport1 volop live genieten van al het spektakel. Word abonnee of kijk mee via Sport1 Go.