Acht kandidaten voor Wielrenner van het Jaar

Acht kandidaten voor Wielrenner van het Jaar

Dumoulin won de titel vorig jaar en maakt ook dit jaar grote kans, door zijn twee ritzeges en zesde plaats in de Ronde van Spanje. Gesink, die de trofee al drie keer won (2008, 2009 en 2010), eindigde als zesde in de Tour de France en is gegadigde voor een vierde uitverkiezing. Kruijswijk werd dit jaar zevende in de Ronde van Italië.

Baanrenner Hoogland is een opvallende naam. Hij won op de afgelopen EK drie gouden medailles. Van der Poel is de wereldkampioen veldrijden en Van der Haar veroverde onlangs de eerste Europese titel veldrijden. De verkiezing is op 30 november.

Bij de vrouwen ontbreekt Marianne Vos bij de genomineerden. Ze werd de afgelopen negen jaar tot beste wielrenster uitgeroepen, maar heeft dit jaar door blessureleed nauwelijks uitslagen gereden. Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild zijn de kandidaten voor de Keetie van Oosten-Hage Trofee. Van Breggen maakt grote kans door haar twee zilveren medailles op de WK in Richmond (tijdrit en wegrace).