Villarreal dankt Costa voor punt

Villarreal dankt Costa voor punt

Villarreal heeft in eigen huis een punt overgehouden aan het duel met Eibar. Daarmee mag de thuisploeg zich gelukkig prijzen, want enkele minuten voor tijd leek Eibar er met de volle buit vandoor te gaan. Jaume Costa bezorgde zijn fans met de 1-1 toch nog een leuke avond.

Er waren voldoende mogelijkheden voor Villarreal om op voorsprong te komen, maar vooral Roberto Soldado liet dat na. Eibar profiteerde. Sergi Enrich kreeg de bal kunstig aangespeeld van Borja Baston en even later was het 1-0. Het had 2-0 moeten zijn bij rust, maar Dani Garcia miste een strafschop.

Coach Marcelino greep in en gebruikte in de 62ste minuut zijn derde wissel. Dat kwam hem duur te staan. Daniele Bonera moest even later geblesseerd van het veld en dus moest de thuisploeg verder met 10 man. Gelukkig voor de trainer stond Eibar even later ook met een man minder door een tweede gele kaart voor Keko.

Van die nieuwe situatie kreeg Villarreal energie. Het ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook. Costa zette de aanval zelf op en scoorde via de binnenkant van de paal. De winnende treffer viel daarna niet meer, waardoor Villarreal met 21 punten een punt voor Eibar blijft staan. El Submarino Amarillo is daarmee vierde, Eibar bezet plaats 6.