Tyton en Deportivo rond

Tyton en Deportivo rond

Na zijn eerdere avontuur bij het Spaanse Elche gaat doelman Tyton het opnieuw in Spanje proberen. De ex-doelman van Roda JC en PSV verlaat het gedegradeerde VfB Stuttgart om te tekenen bij Deportivo.

In het noord-westen van Spanje zal Tyton de strijd om een basisplaats aan moeten gaan met de Argentijnse keeper Germán Lux. Deze doelman won in het afgelopen seizoen de strijd om de eerste positie met de Spaanse keeper Fabricio, die op zijn beurt gaat tekenen bij Besiktas. Omdat zowel Lux als Fabricio in het afgelopen jaar met blessures te maken hadden, waren er mogelijkheden voor Manu Fernández en de Kroaat Stipe Pletikosa om zich te bewijzen. Manu kon niet aan de verwachtingen voldoen en Pletikosa is inmiddels gestopt met betaald voetbal, waardoor Deportivo op zoek is naar versterking. Deze zoektocht is uitgekomen bij de in Nederland goed bekende Przemyslaw Tyton.

Tyton tekende in 2007 een contract bij Roda JC en maakte in 2011 de stap naar PSV. Nadat hij daar als huurling was begonnen en definitief was overgenomen, verloor hij in 2013 de strijd om de basis van Jeroen Zoet. In zijn periode bij PSV had Tyton te maken met twee flinke hersenschuddingen die zijn kans op speeltijd beperkten. 

De nu 29-jarige Poolse doelman maakte in het seizoen 2014/2015 een sterke indruk in Spanje tijdens zijn verhuurperiode aan Elche, waarmee het zich op sportieve gronden handhaafde in de hoogste afdeling. Door een financiële straf van de Spaanse voetbalbond werd Elche echter teruggezet naar de Segunda División. De van PSV gehuurde Tyton werd vervolgens door de Eindhovenaren aan VfB Stuttgart verkocht voor bijna 1 miljoen euro. In zuid-Duitsland veroverde hij een basisplaats, maar voor het eerst sinds 1977 degradeerde Stuttgart uit de Bundesliga. 

Tyton en Deportivo zijn inmiddels akkoord over de overstap. Stuttgart is nu aan zet om Tyton te laten gaan, omdat hij nog een contract heeft tot 2017. Naar verwachting gebeurt dit nog deze week. Tyton werd niet opgenomen in de Poolse selectie voor het EK.

Agenda

Eindpunt Parijs

Zaterdag 1 juli

Het is de wielerronde met de grootste naam, de meeste volgers en de drukste bochten in de Alpen: de

F1 Grand Prix van Hongarije

Vrijdag 28 juli - 10.00 uur

Vorig jaar ging oma Max met een slakkenvaart over de Hungaroring. Althans, dat vond hij zelf. Gelukk

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Wat is er deze week weer veel sport te zien op kanaal 14! Vanaf nu vind je hier alles wat je niet mag missen. Pak je agenda erbij en blokken maar! 

Primera División

Primera División: speelronde 21

Real Madrid was afgelopen weekend de lachende derde: zelf won het vrij eenvoudig en directe concurrenten Sevilla en Barcelona verspilden punten. Dit weekend moet het op bezoek bij Celta de Vigo.