Tyton en Deportivo rond

Tyton en Deportivo rond

Na zijn eerdere avontuur bij het Spaanse Elche gaat doelman Tyton het opnieuw in Spanje proberen. De ex-doelman van Roda JC en PSV verlaat het gedegradeerde VfB Stuttgart om te tekenen bij Deportivo.

In het noord-westen van Spanje zal Tyton de strijd om een basisplaats aan moeten gaan met de Argentijnse keeper Germán Lux. Deze doelman won in het afgelopen seizoen de strijd om de eerste positie met de Spaanse keeper Fabricio, die op zijn beurt gaat tekenen bij Besiktas. Omdat zowel Lux als Fabricio in het afgelopen jaar met blessures te maken hadden, waren er mogelijkheden voor Manu Fernández en de Kroaat Stipe Pletikosa om zich te bewijzen. Manu kon niet aan de verwachtingen voldoen en Pletikosa is inmiddels gestopt met betaald voetbal, waardoor Deportivo op zoek is naar versterking. Deze zoektocht is uitgekomen bij de in Nederland goed bekende Przemyslaw Tyton.

Tyton tekende in 2007 een contract bij Roda JC en maakte in 2011 de stap naar PSV. Nadat hij daar als huurling was begonnen en definitief was overgenomen, verloor hij in 2013 de strijd om de basis van Jeroen Zoet. In zijn periode bij PSV had Tyton te maken met twee flinke hersenschuddingen die zijn kans op speeltijd beperkten. 

De nu 29-jarige Poolse doelman maakte in het seizoen 2014/2015 een sterke indruk in Spanje tijdens zijn verhuurperiode aan Elche, waarmee het zich op sportieve gronden handhaafde in de hoogste afdeling. Door een financiële straf van de Spaanse voetbalbond werd Elche echter teruggezet naar de Segunda División. De van PSV gehuurde Tyton werd vervolgens door de Eindhovenaren aan VfB Stuttgart verkocht voor bijna 1 miljoen euro. In zuid-Duitsland veroverde hij een basisplaats, maar voor het eerst sinds 1977 degradeerde Stuttgart uit de Bundesliga. 

Tyton en Deportivo zijn inmiddels akkoord over de overstap. Stuttgart is nu aan zet om Tyton te laten gaan, omdat hij nog een contract heeft tot 2017. Naar verwachting gebeurt dit nog deze week. Tyton werd niet opgenomen in de Poolse selectie voor het EK.

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

G-DRAGON

Dinsdag 26 september - 20.00 uur

K-Pop sensatie G-DRAGON komt op 26 september naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 29 september - 05.00 uur

Hamilton verspeelde vorig jaar zijn kansen op de titel in Kuala Lumpur. Verstappen en Ricciardo maak

Headhunterz

Zaterdag 30 september - 22.00 uur

Op 30 september komt de hardstyle legende Headhunterz terug naar de Ziggo Dome!

Lady Gaga

Dinsdag 3 oktober

Lady Gaga staat op 3 oktober in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 13 feb

F1 Grand Prix van Japan

Vrijdag 6 oktober

Max Verstappen werd hier vorig jaar tweede. Hamilton en Vettel hebben het in het verleden ook wel go

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Nieuws