Spanje schrapt de late zaterdagavondwedstrijd

Spanje schrapt de late zaterdagavondwedstrijd

Vanaf komend seizoen zijn er geen late zaterdagavondwedstrijden meer in de Primera Division. Om het wereldwijde kijkerspubliek tegemoet te komen, worden die van 22.00 naar 13.00 uur verplaatst.

Voetbalwedstrijden in Spanje staan bekend om de late aanvangstijdstippen. Traditioneel gezien heeft dit te maken met het Spaanse klimaat en de Spaanse gewoonte dat sociale activiteiten relatief laat op de avond beginnen. In het seizoen 2011/2012 was er zelfs sprake van wedstrijden waarvan de tweede helft om twaalf uur ’s nachts begon omdat de wedstrijd pas om 23.00 uur begon. 

Azië

Maar de Liga de Fútbol Profesional (de organisatie die de Primera en Segunda División organiseert) heeft besloten de late zaterdagavondwedstrijd naar het begin van de middag te halen: van 22.00 naar 13.00 uur. Op dat moment is het bijvoorbeeld 19.00 uur in Peking. De LFP wil hiermee tegemoetkomen aan de gegroeide mondiale interesse voor het Spaanse voetbal, met name uit Azië. 

Daarnaast gaat de wedstrijdindeling van de zaterdag nu erg lijken op die van zondag. Op beide dagen zijn er wedstrijden om 16.00, 18.15 en 20.30 uur, maar op zondag begint de vroege wedstrijd om 12.00 uur. Verder zijn er nog de wedstrijden die om 20.30 uur op vrijdag- en maandagavond beginnen. Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid en Valencia worden niet op vrijdagen ingedeeld. Dit geldt ook voor de Spaanse clubs die nog actief zijn in de Champions League of Europa League. 

Het wekelijkse programma voor het Spaanse seizoen 2016/2017 ziet er daarmee als volgt uit:

  • Vrijdag | 20.30 uur
  • Zaterdag | 13.00, 16.00, 18.15 en 20.30 uur
  • Zondag | 12.00, 16.00, 18.15 en 20.30 uur
  • Maandag | 20.30 uur 

Op 21 juli wordt het speelschema bekendgemaakt van het nieuwe seizoen, dat 21 augustus begint.

Spaans voetbal bij Ziggo Sport

De Primera División is exclusief te zien bij Ziggo Sport. Iedere week kijk je tenminste één wedstrijd live op kanaal 14. Meer wedstrijden uit Spanje zien? Schakel dan naar Ziggo Sport Totaal. Hier beleef je de meeste wedstrijden live, waaronder alle wedstrijden van FC Barcelona en Real Madrid. En met ingang van seizoen 2016/2017 zie je ook de Engelse Premier League bij Ziggo Sport!

Agenda

5 jaar Ziggo Dome met Marco

Vrijdag 23 juni - 19.00 uur

Ziggo en Vodafone vieren feest, want de Ziggo Dome is jarig: 5 jaar alweer! Genoeg reden voor twee f

John Fogerty

Woensdag 28 juni - 20.00 uur

Op woensdag 28 juni komt Creedence Clearwater Revival zanger en gitarist John Fogerty naar Nederland

Eindpunt Parijs

Zaterdag 1 juli

Het is de wielerronde met de grootste naam, de meeste volgers en de drukste bochten in de Alpen: de

Het gras van Wimbledon

Maandag 3 juli

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort

F1 Grand Prix van Oostenrijk

Vrijdag 7 juli

Spectaculairder dan vorig jaar kan het niet worden in Oostenrijk: de inhaalactie van Hamilton,

F1 Grand Prix van Groot-Brittannië

Vrijdag 14 juli

Silverstone is het decor van de tiende Formule 1-race van het seizoen. Snelt Lewis Hamilton in zijn

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Wat is er deze week weer veel sport te zien op kanaal 14! Vanaf nu vind je hier alles wat je niet mag missen. Pak je agenda erbij en blokken maar! 

Primera División

Primera División: speelronde 21

Real Madrid was afgelopen weekend de lachende derde: zelf won het vrij eenvoudig en directe concurrenten Sevilla en Barcelona verspilden punten. Dit weekend moet het op bezoek bij Celta de Vigo.