Roda houdt met 10 man stand tegen ADO

Roda houdt met 10 man stand tegen ADO

Het duel begon spectaculair. Al na twee minuten scoorde Juric. Tot grote woede van geheel Roda JC keurde Eric Braamhaar die treffer af omdat daarvoor een overtreding was begaan op Gianni Zuiverloon. Nog geen tien minuten later was het wél raak. Tom van Hyfte tikte een voorzet van Edwin Gyasi door de benen van doelman Martin Hansen binnen.

Den Haag stelde daar in de eerste helft aanvankelijk aanvallend weinig tegenover. De Limburgse goalie Benjamin van Leer werd alleen getest bij een vrije trap van Vito Wormgoor. Toch kwam de ploeg van Henk Fraser nog voor rust op gelijke hoogte. Na een prima actie op links van Giovanni Korte scoorde Mike Havenaar zijn achtste goal van het seizoen.

In de tweede helft van het levendige duel speelden beide ploegen in het eerste kwartier vol op de aanval. Dat veranderde vanaf het moment dat Roda met tien man verder moest. Juric kreeg rood nadat hij een elleboogstoot uitdeelde aan Aaron Meijers. ADO zocht meer en meer de aanval. Havenaar miste een goede mogelijkheid zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Ook in de spannende slotfase slaagde Den Haag er niet in de volle buit te pakken. Met kunst en vliegwerk bleef Roda overeind en trok het zwaar bevochten puntje over de streep. Het was al de achtste wedstrijd op rij dat Roda JC geen competitieduel wist te winnen.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.