Roda houdt met 10 man stand tegen ADO

Roda houdt met 10 man stand tegen ADO

Het duel begon spectaculair. Al na twee minuten scoorde Juric. Tot grote woede van geheel Roda JC keurde Eric Braamhaar die treffer af omdat daarvoor een overtreding was begaan op Gianni Zuiverloon. Nog geen tien minuten later was het wél raak. Tom van Hyfte tikte een voorzet van Edwin Gyasi door de benen van doelman Martin Hansen binnen.

Den Haag stelde daar in de eerste helft aanvankelijk aanvallend weinig tegenover. De Limburgse goalie Benjamin van Leer werd alleen getest bij een vrije trap van Vito Wormgoor. Toch kwam de ploeg van Henk Fraser nog voor rust op gelijke hoogte. Na een prima actie op links van Giovanni Korte scoorde Mike Havenaar zijn achtste goal van het seizoen.

In de tweede helft van het levendige duel speelden beide ploegen in het eerste kwartier vol op de aanval. Dat veranderde vanaf het moment dat Roda met tien man verder moest. Juric kreeg rood nadat hij een elleboogstoot uitdeelde aan Aaron Meijers. ADO zocht meer en meer de aanval. Havenaar miste een goede mogelijkheid zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Ook in de spannende slotfase slaagde Den Haag er niet in de volle buit te pakken. Met kunst en vliegwerk bleef Roda overeind en trok het zwaar bevochten puntje over de streep. Het was al de achtste wedstrijd op rij dat Roda JC geen competitieduel wist te winnen.