Real pakt de punten, maar overtuigt niet

Real pakt de punten, maar overtuigt niet

Real Madrid houdt voorlopig nog zicht op Barcelona in de strijd om het kampioenschap in de Primera División. De ploeg van trainer Rafael Bení­tez won zonder te imponeren het uitduel met Eibar met 2-0. De Madrilenen blijven daardoor derde met zes punten achterstand op koploper Barcelona. Eibar staat verrassend op de zevende plaats in de competitie.

Benítez begon met Karim Benzema op de bank en Cristiano Ronaldo in de punt van de aanval. Dat pakte niet goed uit, want de vedette van Real had bepaald zijn dag niet. Ronaldo was niet scherp voor de goal en stuitte een aantal keren op de prima keepende Asier Riesgo. In de 82ste minuut pikte de chagrijnige Portugees toch nog zijn doelpunt mee vanaf de penaltystip.

Real stond op dat moment al op voorsprong, want Gareth Bale had zijn naam vlak voor rust op het scorebord gewerkt. De vleugelaanvaller begon weer vanaf zijn favoriete linkerkant en kopte raak na een perfecte voorzet van Luka Modric. Eiber kon goed stand houden tegen een Real dat niet overtuigend speelde, maar was zelf te zwak om er meer uit te halen.

Door de zege blijft Real derde met 6 punten achterstand op koploper Barcelona. De Catalanen wonnen zaterdag met 4-0 van Real Sociedad. Atlético versloeg Espanyol met 1-0 en is de nummer 2 met 4 punten achterstand op Barça.