Real Madrid – Barcelona

Real Madrid – Barcelona

Volg de La Liga-kraker op 20 december live bij Ziggo Sport

DAGEN 00 UREN 00 MINUTEN 00 SECONDEN 00
20-12-2017 20:00 uur
Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona. Volg de strijd live bij Ziggo Sport kanaal 14.

De beste spelers van de wereld staan op het veld en de tribunes zijn tot op de laatste stoel gevuld. Bernabéu kleurt wit en de Catalanen hopen een stokje te steken voor een Real-feest.

El Clásico

De twee aartsrivalen troffen elkaar dit seizoen al. In de strijd om de Spaanse Super Cup was Real Madrid in augustus twee keer met overmacht de betere. Los Merengues pakten daarmee na het winnen van de Europese Super Cup alweer de tweede prijs. Uiteraard doet dat pijn bij De Blaugranas, die wél een veel betere competitiestart hadden dan de prijzen pakkende ploeg van Zinedine Zidane.

De cijfers

De thuisploeg is met een kleine marge de baas over de gasten voorafgaand aan de 175ste Clásico in de hoogste Spaanse klasse. Real won 72 en Barcelona 69 keer. In 33 duels was er geen winnaar. Lionel Messi is topscorer aller tijden in El Clásico met 16 doelpunten in 22 La Liga-duels met Real. Cristiano Ronaldo speelde 6 wedstrijden minder en scoorde er 8 minder.

Real Madrid speelt vlak voor De Derby van het Heelal nog om de Wereldbeker voor Clubs in de Verenigde Emiraten. De finale is op 16 december en daardoor is het best mogelijk dat El Clásico pas op 23 december wordt vastgesteld.

Benieuwd naar de exacte speeltijd? Bekijk de Ziggo Sport tv-gids.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw