Neymar en Suárez blijven knallen bij Messi-loos Barcelona

Neymar en Suárez blijven knallen bij Messi-loos Barcelona

Messi ligt er al een tijdje uit en haalt El Clásico tegen Real Madrid zelfs niet (video), maar het lijkt Barcelona niet uit te maken. Sinds de blessure van de Argentijnse dribbelaar, wonnen De Blaugranas 6 van hun 8 officiële wedstrijden. Neymar en Suárez waren daarin goed voor liefst 17 van de 20 doelpunten van de grootmacht uit de tweede stad van Spanje.

Barcelona en Villarreal beheersen het positiespel tot in de puntjes, maar gescoord werd er niet in de eerste helft. Na de pauze zette de thuisploeg meer aan en het was Neymar die na een prima actie van Sergio Busquets kon binnenschieten. Twintig minuten voor tijd liet de Braziliaan een terecht gegeven penalty aan Luis Suárez, die onberispelijk raak knalde.

Het slotakkoord was voor Neymar. De Braziliaan wipte de bal omgekeerd over zijn tegenstander heen en volleerde de bal tegen de touwen. Barça heeft nu 27 punten en dat zijn er 3 meer dan Real Madrid. De hoofdstedelingen spelen vanavond bij Sevilla. Villarreal zakt naar de vijfde plek. Komende anderhalve week staan er interlands op het programma.