Nainggolan aangezien voor terrorist

Nainggolan aangezien voor terrorist

De angst voor terreur leidt af en toe ook tot komische situaties. De Belgische topvoetballer Radja Nainggolan zat met vrienden te eten in een hotel-restaurant in Antwerpen toen hij ineens op de schouders werd getikt door agenten.

Hotelgasten hadden de politie gebeld, omdat ze vonden dat de vol getatoeëerde en van een opvallende haardos voorziene voetballer zich vreemd gedroeg. Ze zagen de Belgische international, die ze niet herkenden, aan voor een terrorist.

De toegesnelde agenten hadden al snel door met wie ze te maken hadden. Nainggolan zou eigenlijk dinsdag met België een oefeninterland spelen tegen Spanje, maar die wedstrijd werd afgelast vanwege terreurdreiging. De middenvelder van AS Roma besloot daarom op zijn vrije avond uit eten te gaan met vrienden. Dat etentje kreeg een opvallend staartje.

'Ik heb natuurlijk een angstaanjagend uiterlijk', zei Nainggolan in Belgische media. 'Gelukkig herkende de politie me snel.' De bewapende agenten gingen vrolijk lachend op de foto met De Rode Duivel.