Moeilijk verhaal Ajax, Groningen is gewipt

Moeilijk verhaal Ajax, Groningen is gewipt

Ajax heeft de kans op een Europees verblijf na de winterstop niet meer in eigen hand. Het elftal van Frank de Boer houdt een achterstand van 2 punten op Fenerbahçe, de nummer 2 van de poule. De Turken hebben ook nog eens een beter onderling resultaat.

De verrassende koploper Molde won met 2-1 van Celtic en is zeker van overwintering in Europa. Ajax besluit de groepsfase met een uitwedstrijd tegen Celtic en een optreden tegen Molde in De Arena.

FC Groningen verloor in de Europa League voor de derde keer. De noorderlingen gingen in de eigen Euroborg tegen Slovan Liberec met 1-0 onderuit. Via doelman Sergio Padt verdween een kopbal van Zdenek Folprecht in de 81ste minuut in het Groningse doel.

Met slechts 1 punt uit 4 duels is de ploeg van Erwin van de Looi uitgeschakeld. Liberec belandde op 7 punten. Braga is koploper met 9 punten, ondanks de 1-0 verliespartij bij Olympique Marseille. De Fransen hebben 6 punten. Groningen speelt op 26 november uit tegen Olympique en sluit de groepsfase op 10 december af thuis tegen Braga.