Man, man, man!

Man, man, man!

Manchester City - Manchester United live bij Ziggo Sport kanaal 14

DAGEN 00 UREN 00 MINUTEN 00 SECONDEN 00
09-12-2017 16:00 uur
Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Manchester City vs Manchester United: het frivole tiki taka-voetbal van Pep Guardiola tegenover het degelijke en zakelijke voetbal van José Mourinho. De stadsderby vond al 78 keer plaats in competitieverband. City won 25 keer en 28 keer ging United er met de zege vandoor. 25 keer was er geen winnaar. Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden. The Citizens scoren dit seizoen makkelijk. Ze wonnen al met uitslagen als 7-2, 6-0 en 5-0.

Wel degelijk

Daar tegenover staat dus het degelijke van United. The Red Devils wonnen in het begin van het seizoen al vier keer met 4-0. Achterin houden ze het dicht, daarvoor staat een stevig blok op het middenveld met Nemanja Matic en Paul Pogba. Voorin zorgen behendige vleugelaanvallers voor gevaat en is Romelu Lukaku de dodelijke afmaker. Daardoor wordt het zakelijke voetbal nog leuk om te kijken ook!

Hoe gaat United er voor zorgen dat Kevin De Bruyne en David Silva niet aan de bal komen? De Belg en de Spanjaard zijn de architecten van City op het middenveld en hebben de taak gaatjes te vinden waar er geen gaatjes zijn. Kortom meer dan genoeg ingrediënten voor een verhit topduel!

Benieuwd naar het speelschema? Bekijk de Ziggo Sport tv-gids.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw