Live op Ziggo Sport: PAOK Saloniki - Ajax

Live op Ziggo Sport: PAOK Saloniki - Ajax

Returnduel in de Champions League kwalificatieronde

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
03 augustus 2016, 20.30 uur
Thuis kwam Ajax tegen PAOK niet verder dan 1-1. Halen de Amsterdammers revanche in de return in Griekenland op 3 augustus?

Schakelt Ajax de Grieken uit, dan kunnen de Amsterdammers zich in de volgende ronde kwalificeren voor de Champions League groepsfase. Bij uitschakeling door PAOK volgt kwalificatie voor de Europa League. Op woensdag is het dus erop of eronder in Griekenland!

image PAOK - Ajax kijken?

PAOK - Ajax kijken?

Beleef de wedstrijd op Ziggo Sport, kanaal 14. Nog geen Ziggo klant? No worries. Je bekijkt de wedstrijd met een kijkcode. Die bestel je in een paar klikken. 

Bestel PAOK Saloniki - Ajax

Financieel aantrekkelijk toernooi
De groepsfase in de Champions League is zowel in financieel als in sportief opzicht zeer aantrekkelijk. In het seizoen 2014/2015 pakte Ajax vijf punten in de groepsfase en spekte de clubkas daarmee met maar liefst € 27,6 miljoen. Het was de laatste keer dat Ajax in het hoofdtoernooi speelde. En tijdens de laatste vier laatste deelnames slaagde de club er niet in om daarin de knock-outfase te bereiken. De Europa League waar Ajax vorig seizoen op het nippertje in belandde, keert bepaald niet zulke hoge bedragen uit. Omdat concurrent PSV al verzekerd is van een plek in de Champions League groepsfase (en daarmee al van een behoorlijke beloning) moet Ajax zich ook kwalificeren om de financieel opgebouwde voorsprong niet uit handen te geven. Maar € 32 miljoen voor spits Arek Milik helpt natuurlijk ook mee.

Vertrek Milik is sportieve aderlating
Met het verkopen van Milik aan Napoli is meteen de jaarlijkse spagaat van Ajax weer actueel. Mét Milik waren de kansen van Ajax op de volgende ronde groter geweest. Maar kwalificatie voor de groepsfase blijft mét of zonder Milik altijd lastig. Ajax heeft er nu voor gekozen om ook gegarandeerd komend seizoen mooie financiële cijfers te kunnen overleggen. Daar staat dus wel weer een sportief verlies tegenover. Ajax heeft nu immers geen tijd om een vervanger aan te trekken die tegen PAOK kan spelen.

Gudelj en Bazoer zijn terug
Vorige week konden Gudelj (vanwege een schorsing) en Bazoer (geblesseerd) niet meespelen. Gudelj staat vanavond aan de aftrap, en Bazoer waarschijnlijk ook. Bazoer lijkt fit en is een belangrijke speler voor Ajax. Het grootste gemis is de geblesseerde Amin Younes. Samen met Milik vormde hij vorig seizoen een gevaarlijk duo. Beide aanvallers zijn er dus niet bij vanavond. Ook Davinson Sanchez zal niet spelen. De Colombiaanse aankoop won vorige week met zijn oude club Atlético Nacional de Copa Libertadores. Bosz gaat hem eerst op de training laten wennen aan Ajax en het spelsysteem. Zijn landgenoot Cassierra staat waarschijnlijk wel in de basis.

Bosz benadrukt het belang
Op Ajax.nl laat coach Peter Bosz weten dat zijn team vanaf het begin scherp moet zijn: ,,We moeten direct gefocust en geconcentreerd zijn. Ik houd er rekening mee dat zij heel fanatiek gaan beginnen. Wij moeten er dus ook bovenop klappen. Dat gaan we zeker doen, want het past bij onze speelstijl.” Hoewel de druk groot is, kijkt Bosz ook erg uit naar het duel in het uitverkochte Toumbastadion (28.000 toeschouwers). ,,Natuurlijk is het spannend en staat er veel op het spel, maar dat vind ik juist mooi aan mijn vak.”

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Cillessen - Dijks, Viergever, Veltman, Tete - Klaassen, Gudelj, Bazoer (of Riedewald) - Cassierra, Dolberg, El Ghazi

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.