Live op Ziggo Sport: PAOK Saloniki - Ajax

Live op Ziggo Sport: PAOK Saloniki - Ajax

Returnduel in de Champions League kwalificatieronde

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
03 augustus 2016, 20.30 uur
Thuis kwam Ajax tegen PAOK niet verder dan 1-1. Halen de Amsterdammers revanche in de return in Griekenland op 3 augustus?

Schakelt Ajax de Grieken uit, dan kunnen de Amsterdammers zich in de volgende ronde kwalificeren voor de Champions League groepsfase. Bij uitschakeling door PAOK volgt kwalificatie voor de Europa League. Op woensdag is het dus erop of eronder in Griekenland!

image PAOK - Ajax kijken?

PAOK - Ajax kijken?

Beleef de wedstrijd op Ziggo Sport, kanaal 14. Nog geen Ziggo klant? No worries. Je bekijkt de wedstrijd met een kijkcode. Die bestel je in een paar klikken. 

Bestel PAOK Saloniki - Ajax

Financieel aantrekkelijk toernooi
De groepsfase in de Champions League is zowel in financieel als in sportief opzicht zeer aantrekkelijk. In het seizoen 2014/2015 pakte Ajax vijf punten in de groepsfase en spekte de clubkas daarmee met maar liefst € 27,6 miljoen. Het was de laatste keer dat Ajax in het hoofdtoernooi speelde. En tijdens de laatste vier laatste deelnames slaagde de club er niet in om daarin de knock-outfase te bereiken. De Europa League waar Ajax vorig seizoen op het nippertje in belandde, keert bepaald niet zulke hoge bedragen uit. Omdat concurrent PSV al verzekerd is van een plek in de Champions League groepsfase (en daarmee al van een behoorlijke beloning) moet Ajax zich ook kwalificeren om de financieel opgebouwde voorsprong niet uit handen te geven. Maar € 32 miljoen voor spits Arek Milik helpt natuurlijk ook mee.

Vertrek Milik is sportieve aderlating
Met het verkopen van Milik aan Napoli is meteen de jaarlijkse spagaat van Ajax weer actueel. Mét Milik waren de kansen van Ajax op de volgende ronde groter geweest. Maar kwalificatie voor de groepsfase blijft mét of zonder Milik altijd lastig. Ajax heeft er nu voor gekozen om ook gegarandeerd komend seizoen mooie financiële cijfers te kunnen overleggen. Daar staat dus wel weer een sportief verlies tegenover. Ajax heeft nu immers geen tijd om een vervanger aan te trekken die tegen PAOK kan spelen.

Gudelj en Bazoer zijn terug
Vorige week konden Gudelj (vanwege een schorsing) en Bazoer (geblesseerd) niet meespelen. Gudelj staat vanavond aan de aftrap, en Bazoer waarschijnlijk ook. Bazoer lijkt fit en is een belangrijke speler voor Ajax. Het grootste gemis is de geblesseerde Amin Younes. Samen met Milik vormde hij vorig seizoen een gevaarlijk duo. Beide aanvallers zijn er dus niet bij vanavond. Ook Davinson Sanchez zal niet spelen. De Colombiaanse aankoop won vorige week met zijn oude club Atlético Nacional de Copa Libertadores. Bosz gaat hem eerst op de training laten wennen aan Ajax en het spelsysteem. Zijn landgenoot Cassierra staat waarschijnlijk wel in de basis.

Bosz benadrukt het belang
Op Ajax.nl laat coach Peter Bosz weten dat zijn team vanaf het begin scherp moet zijn: ,,We moeten direct gefocust en geconcentreerd zijn. Ik houd er rekening mee dat zij heel fanatiek gaan beginnen. Wij moeten er dus ook bovenop klappen. Dat gaan we zeker doen, want het past bij onze speelstijl.” Hoewel de druk groot is, kijkt Bosz ook erg uit naar het duel in het uitverkochte Toumbastadion (28.000 toeschouwers). ,,Natuurlijk is het spannend en staat er veel op het spel, maar dat vind ik juist mooi aan mijn vak.”

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Cillessen - Dijks, Viergever, Veltman, Tete - Klaassen, Gudelj, Bazoer (of Riedewald) - Cassierra, Dolberg, El Ghazi

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

G-DRAGON

Dinsdag 26 september - 20.00 uur

K-Pop sensatie G-DRAGON komt op 26 september naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 29 september - 05.00 uur

Hamilton verspeelde vorig jaar zijn kansen op de titel in Kuala Lumpur. Verstappen en Ricciardo maak

Headhunterz

Zaterdag 30 september

Op 30 september komt de hardstyle legende Headhunterz terug naar de Ziggo Dome!

Lady Gaga

Dinsdag 3 oktober

Lady Gaga staat op 3 oktober in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 13 feb

F1 Grand Prix van Japan

Vrijdag 6 oktober

Max Verstappen werd hier vorig jaar tweede. Hamilton en Vettel hebben het in het verleden ook wel go

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Tussen hoop en vrees zweven

Oktober is dé maand waar het voor sommige voetbalteams erop of eronder is. En bij een aantal ploegen is er wel meer nodig dan een schietgebedje of het slaan van een kruisje voor ze het voetbalveld betreden.

Voetbal

Premier League en La Liga

En wat staat er op het menu? In de Premier League lik je je vingers af bij Manchester City-Liverpool en in La Liga wordt het een patatje oorlog met Catalonië-saus.

Fox Sports

Topper van de ijsberg

Eredivisie seizoen 2017 – 2018 is gestart. De eerste topwedstrijd is vroeg dit jaar. PSV neemt het in eigen huis op tegen Feyenoord. Wordt deze battle een voorbode?

Voetbal

Premier League en La Liga van start

2017/2018 belooft een geweldig voetbalseizoen te worden. Het WK in Rusland komt eraan en mede daarom beginnen de competities lekker vroeg dit jaar. Zo ook in Engeland en Spanje!