Live op Ziggo Sport: PAOK Saloniki - Ajax

Live op Ziggo Sport: PAOK Saloniki - Ajax

Returnduel in de Champions League kwalificatieronde

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
03 augustus 2016, 20.30 uur
Thuis kwam Ajax tegen PAOK niet verder dan 1-1. Halen de Amsterdammers revanche in de return in Griekenland op 3 augustus?

Schakelt Ajax de Grieken uit, dan kunnen de Amsterdammers zich in de volgende ronde kwalificeren voor de Champions League groepsfase. Bij uitschakeling door PAOK volgt kwalificatie voor de Europa League. Op woensdag is het dus erop of eronder in Griekenland!

image PAOK - Ajax kijken?

PAOK - Ajax kijken?

Beleef de wedstrijd op Ziggo Sport, kanaal 14. Nog geen Ziggo klant? No worries. Je bekijkt de wedstrijd met een kijkcode. Die bestel je in een paar klikken. 

Bestel PAOK Saloniki - Ajax

Financieel aantrekkelijk toernooi
De groepsfase in de Champions League is zowel in financieel als in sportief opzicht zeer aantrekkelijk. In het seizoen 2014/2015 pakte Ajax vijf punten in de groepsfase en spekte de clubkas daarmee met maar liefst € 27,6 miljoen. Het was de laatste keer dat Ajax in het hoofdtoernooi speelde. En tijdens de laatste vier laatste deelnames slaagde de club er niet in om daarin de knock-outfase te bereiken. De Europa League waar Ajax vorig seizoen op het nippertje in belandde, keert bepaald niet zulke hoge bedragen uit. Omdat concurrent PSV al verzekerd is van een plek in de Champions League groepsfase (en daarmee al van een behoorlijke beloning) moet Ajax zich ook kwalificeren om de financieel opgebouwde voorsprong niet uit handen te geven. Maar € 32 miljoen voor spits Arek Milik helpt natuurlijk ook mee.

Vertrek Milik is sportieve aderlating
Met het verkopen van Milik aan Napoli is meteen de jaarlijkse spagaat van Ajax weer actueel. Mét Milik waren de kansen van Ajax op de volgende ronde groter geweest. Maar kwalificatie voor de groepsfase blijft mét of zonder Milik altijd lastig. Ajax heeft er nu voor gekozen om ook gegarandeerd komend seizoen mooie financiële cijfers te kunnen overleggen. Daar staat dus wel weer een sportief verlies tegenover. Ajax heeft nu immers geen tijd om een vervanger aan te trekken die tegen PAOK kan spelen.

Gudelj en Bazoer zijn terug
Vorige week konden Gudelj (vanwege een schorsing) en Bazoer (geblesseerd) niet meespelen. Gudelj staat vanavond aan de aftrap, en Bazoer waarschijnlijk ook. Bazoer lijkt fit en is een belangrijke speler voor Ajax. Het grootste gemis is de geblesseerde Amin Younes. Samen met Milik vormde hij vorig seizoen een gevaarlijk duo. Beide aanvallers zijn er dus niet bij vanavond. Ook Davinson Sanchez zal niet spelen. De Colombiaanse aankoop won vorige week met zijn oude club Atlético Nacional de Copa Libertadores. Bosz gaat hem eerst op de training laten wennen aan Ajax en het spelsysteem. Zijn landgenoot Cassierra staat waarschijnlijk wel in de basis.

Bosz benadrukt het belang
Op Ajax.nl laat coach Peter Bosz weten dat zijn team vanaf het begin scherp moet zijn: ,,We moeten direct gefocust en geconcentreerd zijn. Ik houd er rekening mee dat zij heel fanatiek gaan beginnen. Wij moeten er dus ook bovenop klappen. Dat gaan we zeker doen, want het past bij onze speelstijl.” Hoewel de druk groot is, kijkt Bosz ook erg uit naar het duel in het uitverkochte Toumbastadion (28.000 toeschouwers). ,,Natuurlijk is het spannend en staat er veel op het spel, maar dat vind ik juist mooi aan mijn vak.”

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Cillessen - Dijks, Viergever, Veltman, Tete - Klaassen, Gudelj, Bazoer (of Riedewald) - Cassierra, Dolberg, El Ghazi

Agenda

F1 Grand Prix van Hongarije

Vrijdag 28 juli - 10.00 uur

Vorig jaar ging oma Max met een slakkenvaart over de Hungaroring. Althans, dat vond hij zelf. Gelukk

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Neil Diamond

Zondag 10 september

Op 10 en 23 september komt Neil Diamond met zijn 50 Year Anniversary World Tour naar de Ziggo Dome.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Eredivisie is back, baby!

Pff, wat duurde de zomerstop lang. Maar gelukkig beginnen de Eredivisie en Bundesliga weer! En wel op 11 en 18 augustus. Je ziet alle wedstrijden dit seizoen uiteraard bij FOX Sports. Wat kunnen we verwachten?

Voetbal

Tussen hoop en vrees

Het seizoen is nog niet voorbij! Eredivisieteams AZ en FC Utrecht strijden nog volop om een ticket voor Europa. En NEC en Roda JC om degradatie te voorkomen. Volg de playoffs bij FOX Sports.

Voetbal

Laatste ronde!

Het einde van het voetbalseizoen nadert. En vooral in de Eredivisie en in de Primera División is het bovenaan nog heel spannend! Wie wint, wie verliest en hoe worden de Europese tickets verdeeld?