Limburgse zakenman neemt Roda JC over

Limburgse zakenman neemt Roda JC over

Voetbalclub Roda JC komt in handen van de Limburgse zakenman Frits Schrouff. Die neemt de aandelen van de club over, staat in een intentieverklaring. De eredivisionist uit Kerkrade kan daardoor schulden afbetalen en 'in alle rust werken aan een gezonde toekomst', schrijft Roda op de website.

Aan de precieze vormgeving van de deal wordt nog gewerkt. De aandelen moeten bijvoorbeeld worden ondergebracht bij een 'nog nader vorm te geven entiteit'. Voor het einde van het jaar moet alles geregeld zijn. 'Dit is van onschatbare waarde voor onze club. Dankzij deze financiële injectie kunnen we straks een kerngezonde club worden met mooie toekomstperspectieven. Het is daarnaast ook zeer belangrijk voor de rust binnen en rondom Roda JC', aldus directeur Wim Collard.

Schrouff was al betrokken bij de voetbalclub, die afgelopen zomer terugkeerde in de eredivisie na een jaar in de Jupiler League. De in 1940 geboren Limburger investeerde flink in de regionale jeugdopleiding van de club uit Kerkrade. Dat hij nu de hele club in handen krijgt, noemt Schrouff een 'weloverwogen keuze'. 'Ik vind het belangrijk voor de identiteit, de verbinding en de voetbalknowhow in de regio dat Roda JC financieel een stabiele club vormt en weer een structurele plek inneemt in de eredivisie.'

Agenda

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.