Limburgse zakenman neemt Roda JC over

Limburgse zakenman neemt Roda JC over

Voetbalclub Roda JC komt in handen van de Limburgse zakenman Frits Schrouff. Die neemt de aandelen van de club over, staat in een intentieverklaring. De eredivisionist uit Kerkrade kan daardoor schulden afbetalen en 'in alle rust werken aan een gezonde toekomst', schrijft Roda op de website.

Aan de precieze vormgeving van de deal wordt nog gewerkt. De aandelen moeten bijvoorbeeld worden ondergebracht bij een 'nog nader vorm te geven entiteit'. Voor het einde van het jaar moet alles geregeld zijn. 'Dit is van onschatbare waarde voor onze club. Dankzij deze financiële injectie kunnen we straks een kerngezonde club worden met mooie toekomstperspectieven. Het is daarnaast ook zeer belangrijk voor de rust binnen en rondom Roda JC', aldus directeur Wim Collard.

Schrouff was al betrokken bij de voetbalclub, die afgelopen zomer terugkeerde in de eredivisie na een jaar in de Jupiler League. De in 1940 geboren Limburger investeerde flink in de regionale jeugdopleiding van de club uit Kerkrade. Dat hij nu de hele club in handen krijgt, noemt Schrouff een 'weloverwogen keuze'. 'Ik vind het belangrijk voor de identiteit, de verbinding en de voetbalknowhow in de regio dat Roda JC financieel een stabiele club vormt en weer een structurele plek inneemt in de eredivisie.'