Licentiecommissie gaat Twente weer bevragen

Licentiecommissie gaat Twente weer bevragen

De licentiecommissie van de KNVB gaat opnieuw onderzoek doen naar de omstreden relatie tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen Sports. Aanleiding is een kopie van het contract tussen beide partijen dat dinsdag opdook op internet. Daaruit kan worden geconcludeerd dat Doyen wel degelijk invloed heeft op het transferbeleid van de eredivisieclub, iets wat de Tukkers altijd hebben ontkend.

Toenmalig voorzitter Joop Munsterman ging samen met zijn rechterhand en opvolger Aldo van der Laan vorig jaar in zee met de kapitaalkrachtige investeringsmaatschappij. Doyen betaalde de noodlijdende club 5 miljoen euro, in ruil voor een deel van de transferrechten van zeven spelers. 'We hebben de contracten toen ingezien', zegt een woordvoerder van de KNVB. 'FC Twente heeft wat aanpassingen moeten doen, om te voorkomen dat Doyen invloed zou hebben op het beleid.'

De stukken die dinsdag opdoken, bevatten echter bepalingen die de KNVB en de licentiecommissie nooit hebben gezien. 'Er zitten toevoegingen in die ons niet bekend zijn. Die wekken de schijn dat Doyen wel degelijk invloed heeft', aldus de KNVB-zegsman. De bond heeft FC Twente gevraagd of de naar buiten gekomen contracten authentiek zijn. 'Als het klopt, is de eerste vraag: hoe zit het dan precies? En natuurlijk: waarom heeft Twente dat niet gemeld?' Over mogelijke straffen voor het noodlijdende Twente, dat in een grootschalige bezuinigingsoperatie zit, wil de KNVB niet speculeren.

Het contract tussen FC Twente en Doyen ging over de spelers Luc Castaignos, Quincy Promes, Bilal Ould-Chikh, Youness Mokhtar, Dusan Tadic, Shadrach Eghan en Kyle Ebecilio. Van die zeven voetballers staan alleen Eghan en Ebecilio nog onder contract in Enschede.

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.