KNVB steunt aangeslagen Duitsers

KNVB steunt aangeslagen Duitsers

'We hebben vanaf het begin af aan tegen de DFB gezegd: wij kunnen en willen spelen, omdat we vinden dat je niet moet wijken voor terreur. Maar we hebben de beslissing volledig aan de Duitsers gelaten, we hebben ze alle tijd en rust daarvoor gegeven', zei een woordvoerder zondag. 'Nu gaan we toewerken naar de wedstrijd.' KNVB-directeur Bert van Oostveen heeft medeleven betuigd aan zijn collega's van zowel de Duitse als Franse voetbalbond.

De Duitse voetballers brachten de nacht van vrijdag op zaterdag door in het stadion en keerden daarna zwaar aangeslagen terug naar huis. Ze besloten zondag ondanks de ingrijpende gebeurtenissen toch te willen spelen tegen Oranje.

'We leven mee met de slachtoffers in Parijs en met de Mannschaft, die in een heel vervelende en precaire situatie heeft gezeten. We houden daarom rekening met hun gevoelens', aldus de KNVB-woordvoerder. Hij benadrukte dat het dinsdag een heel andere wedstrijd wordt dan vooraf gedacht. 'De entourage zal heel anders zijn dan normaal.' Over een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd en spelen met rouwbanden wordt volgens hem nog gesproken. 'De DFB beslist, als KNVB volgen we.'