Klassieker in Zuid-Amerika onder hoogspanning

Klassieker in Zuid-Amerika onder hoogspanning

Argentinië, de verliezend finalist van het laatste WK, moet het nog altijd stellen zonder superster Lionel Messi. De aanvoerder van de 'Albicelestes' is herstellende van een knieblessure. Zonder Messi begon de ploeg van bondscoach Gerardo Martino de kwalificatie met een nederlaag in eigen land tegen Ecuador (0-2), gevolgd door een teleurstellend gelijkspel bij Paraguay (0-0). Bij afwezigheid van Messi, Carlos Tévez en Sergio Agüero moeten de doelpunten in de komende wedstrijden met Brazilië en Colombia komen van Gonzalo Higuain.

'Als we winnen, roept niemand dat we afhankelijk zijn van Messi. Maar als we verliezen wanneer hij er niet bij is, roept iedereen dat het daardoor komt', zegt Martino. 'Feit is wel dat we mét Messi sterker zijn.' Bij vijfvoudig wereldkampioen Brazilië is aanvoerder Neymar terug van een schorsing. De ploeggenoot van Messi bij Barcelona miste de eerste twee kwalificatieduels met Chili (2-0-verlies) en Venezuela (3-1) vanwege zijn wangedrag op de laatste Copa América. Tegen Argentinië mag de topschutter van de Spaanse competitie (elf doelpunten) weer meedoen.

Net als tijdens het vorige WK rust de druk van de natie daarom op de ranke schouders van de 23-jarige aanvaller. 'Neymar overtreft dit jaar vooralsnog Messi en Cristiano Ronaldo', zegt bondscoach Dunga. Ploeggenoten van Neymar putten eveneens moed uit diens rentree bij de 'Seleção'. 'Hij zit vol vertrouwen, wij moeten zorgen dat hij hetzelfde kan doen als bij Barcelona', aldus middenvelder Elias. 'De Argentijnen zullen hem hem scherp in de gaten houden, dat betekent dat anderen meer ruimte krijgen.'

Agenda

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.