Jong Oranje verpest het in tweede helft

Jong Oranje verpest het in tweede helft

Door de onnodige verliespartij moet Jong Oranje in groep 8 de koppositie aan Jong Slowakije afstaan. De ploeg van Grim bleef op 9 punten staan, uit 5 duels. De Slowaken belandden eveneens op 9 punten, uit 4 wedstrijden. De 9 groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De beste 4 nummers 2 strijden in de play-offs om twee tickets.

Jong Oranje wilde in het kleine stadion in Myjava revanche nemen voor de kansloze 3-1 nederlaag in de Nijmeegse Goffert tegen Slowakije. Dat was geen simpele opgave, ook omdat bondscoach Grim werd geconfronteerd met afmeldingen van Rick Karsdorp, Sven van Beek, Wesley Hoedt en Daley Sinkgraven.

Het gretige Jong Oranje was voor rust sterker dan Jong Slowakije. Tonny Vilhena, Ricardo Kishna en Hendrix wisten in kansrijke positie niet te scoren. Doelman Mickey van der Hart reageerde sterk op een inzet van Albert Rusnák, de middenvelder van FC Groningen. Dankzij Janssen ging Jong Oranje met een fraaie voorsprong van 2-0 de rust in.

Janssen verlengde in de 16de minuut eerst een schot van Jorrit Hendrix doeltreffend. Hij schoot 7 minuten later volgens de de Zwitserse scheidsrechter Sandro Schärer raak via de onderkant van de lat. Die beslissing was op z'n minst dubieus te noemen na bestudering van televisiebeelden.

Na de pauze had de thuisploeg een groot overwicht. Via treffers van Jaroslav Mihalik en Rusnák kwam Jong Slowakije langszij. Invaller Joris van Overeem, voor Hendrix, liet in de 81ste minuut nog een grote kans liggen namens Jong Oranje, dat daarna door treffers van Martin Chrien en Adam Zrelak (strafschop) als treurende verliezer het veld afstapte.