Jong Oranje verpest het in tweede helft

Jong Oranje verpest het in tweede helft

Door de onnodige verliespartij moet Jong Oranje in groep 8 de koppositie aan Jong Slowakije afstaan. De ploeg van Grim bleef op 9 punten staan, uit 5 duels. De Slowaken belandden eveneens op 9 punten, uit 4 wedstrijden. De 9 groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De beste 4 nummers 2 strijden in de play-offs om twee tickets.

Jong Oranje wilde in het kleine stadion in Myjava revanche nemen voor de kansloze 3-1 nederlaag in de Nijmeegse Goffert tegen Slowakije. Dat was geen simpele opgave, ook omdat bondscoach Grim werd geconfronteerd met afmeldingen van Rick Karsdorp, Sven van Beek, Wesley Hoedt en Daley Sinkgraven.

Het gretige Jong Oranje was voor rust sterker dan Jong Slowakije. Tonny Vilhena, Ricardo Kishna en Hendrix wisten in kansrijke positie niet te scoren. Doelman Mickey van der Hart reageerde sterk op een inzet van Albert Rusnák, de middenvelder van FC Groningen. Dankzij Janssen ging Jong Oranje met een fraaie voorsprong van 2-0 de rust in.

Janssen verlengde in de 16de minuut eerst een schot van Jorrit Hendrix doeltreffend. Hij schoot 7 minuten later volgens de de Zwitserse scheidsrechter Sandro Schärer raak via de onderkant van de lat. Die beslissing was op z'n minst dubieus te noemen na bestudering van televisiebeelden.

Na de pauze had de thuisploeg een groot overwicht. Via treffers van Jaroslav Mihalik en Rusnák kwam Jong Slowakije langszij. Invaller Joris van Overeem, voor Hendrix, liet in de 81ste minuut nog een grote kans liggen namens Jong Oranje, dat daarna door treffers van Martin Chrien en Adam Zrelak (strafschop) als treurende verliezer het veld afstapte.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.