Ibrahimovic zet Malmö op zijn kop

Ibrahimovic zet Malmö op zijn kop

Zlatan Ibrahimovic heeft het grote plein in het centrum van Malmö alvast afgehuurd. De Zweedse topspits van Paris Saint-Germain wil zoveel mogelijk stadsgenoten woensdag de kans geven getuige te zijn van zijn langverwachte rentree in Malmö, tijdens de onderlinge confrontatie in de Champions League. 'Iedereen is welkom, heel Malmö kan de wedstrijd kijken. Ik kom eraan', meldde Ibrahimovic op Instagram. Hij kondigde meer verrassingen aan voor de inwoners van de stad waarin hij opgroeide en doorbrak als voetballer.

De zoon van een Bosnische vader en Kroatische moeder leerde voetballen op straat in de rauwe wijk Rosengard, bekend om de vele immigranten die daar wonen. De eigengereide Ibrahimovic werd al snel opgemerkt door scouts van Malmö FF, de bekendste club uit de stad. Hij speelde in de jeugd samen met onder anderen Markus Rosenberg, nu aanvoerder van Malmö. De rest van het verhaal is bekend. Met zijn doelpunten en fabelachtige techniek trok de jonge Zweed al kort na zijn debuut de aandacht van grote Europese clubs. Ibrahimovic wees Arsenal af omdat hij zich te goed voelde voor een stage in Londen. Hij vertrok naar Ajax, dat zo'n 8 miljoen euro voor hem betaalde.

Na een moeizaam eerste jaar in Amsterdam groeide 'Ibracadabra', mede dankzij onnavolgbare actie en prachtige treffers, uit tot een publiekslieveling. Hij grossierde daarna bij Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain in doelpunten, landstitels en andere prijzen. Op 34-jarige leeftijd keert de internationale vedette nu voor even terug in Malmö, de plek waar het voor hem allemaal begon. 'Het is meer dan een droom die uitkomt, het is het lot', zei Zlatan nadat de loting 'PSG' aan zijn oude liefde had gekoppeld. 'Ik ben geboren en getogen in de stad en heb er nog veel vrienden. Ik vind het prachtig dat ik Malmö nu in de Champions League tegenkom. Zo vaak spelen Zweedse clubs namelijk niet in dit toernooi.'

Het stadion in het zuiden van Zweden is al wekenlang uitverkocht voor de rentree van Ibrahimovic, wiens naam daar staat vereeuwigd op een steen in de 'walk of fame'. Op eigen initiatief heeft hij het plein in de stad afgehuurd en grote schermen geregeld, waarop de wedstrijd woensdag te zien zal zijn. 'Ik zal nooit vergeten waar ik vandaan kom. Malmö is altijd mijn thuis.'

Tijdens het eerste duel, in september in Parijs, kwam Ibrahimovic niet tot scoren. Desondanks won de Franse kampioen met 2-0. 'Geloof me, ik had graag willen scoren. Dan moet het in Malmö maar gebeuren.'

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.