Huiberts opvolger Stewart bij AZ

Huiberts opvolger Stewart bij AZ

Huiberts (44) werkt al jarenlang bij AZ, sinds 2010 als technisch coördinator, een functie waarin hij nauw contact heeft met Stewart. De komende periode neemt de voormalige linksbuiten van AZ, FC Zwolle, Roda JC en de Duitse club Borussia Mönchengladbach alle taken over van de Amerikaanse directeur.

'Dit is een mooie vervolgstap voor mij', zei Huiberts vrijdag op de website van AZ. 'Ik zal er alles aan doen om AZ de komende jaren op technisch gebied vooruit te helpen.' De geboren Zwollenaar gaat samen met algemeen directeur Robert Eenhoorn de directie vormen.

Huiberts sloot zijn carrière als voetballer in 2003 af bij AZ. De aanvaller was eind 1996 neergestreken in Alkmaar na een kort buitenlands avontuur bij Borussia Mönchengladbach. Huiberts speelde 136 wedstrijden voor AZ, waarin hij 47 doelpunten maakte. Hoogtepunt was het kampioenschap in de eerste divisie dat hij in 1998 vierde met de club van de toenmalige voorzitter Dirk Scheringa. Nadat Huiberts was gestopt met voetballen, ging hij als jeugdtrainer verder bij AZ. In 2006 werd hij coördinator van de scouting, vier jaar later promoveerde hij tot technisch coördinator.

'Door zijn jarenlange ervaring in de scouting heeft hij een uitgebreid netwerk in de voetballerij', zegt Eenhoorn. 'We gaan samen keihard aan de slag om met AZ succesvol te kunnen zijn.'