Espanyol in de steigers

Espanyol in de steigers

In januari 2016 nam de Chinese zakenman Chen Yansheng van de Rastar Group een aandeel van 56 procent in Espanyol. De eerste resultaten van zijn werkzaamheden zijn inmiddels zichtbaar.

Quique Sánchez Flores als nieuwe coach

Espanyol maakte een lastig seizoen 2015/2016 door en speelde zich pas in de slotfase veilig. De moeizame periode tot de winter betekende het einde voor coach en ex-speler Sergio González. Hij werd tijdelijk vervangen door Constantin Galca, die Espanyol alsnog de veilige haven binnenloodste. De club uit Barcelona ging vervolgens op zoek naar een meer gevestigde naam, en kwam uit bij Quique Sánchez Flores. Deze ex-speler van onder meer Valencia en Real Madrid was onderdeel van de Spaanse selectie tijdens het WK van 1990. Zijn professionele trainerscarrière voerde hem in langs Getafe (tweemaal), Valencia, Benfica, Atlético de Madrid en Watford. Bij Atlético won hij in 2010 de Europa League.

133 miljoen euro netto schuld

Chen Yansheng, die in de afgelopen week tot president werd verkozen, zal werk gaan maken van de enorme schuld die Los Péricos met zich mee sjouwt. In december 2015 maakte de Catalaanse club bekend dat het een netto schuld van 133 miljoen euro heeft. Chen Yansheng begint met een investering van 45 miljoen euro, om de kortlopende schulden af te betalen. Dit bedrag zal uiteindelijk verder oplopen tot 100 miljoen. Om inkomsten uit China te genereren heeft Espanyol sinds juni het Chinees als vierde taal aan de webwinkel toegevoegd. Voorheen was het alleen mogelijk om gebruik te maken van het Spaans, Catalaans of Engels.

Wél Jiménez en Reyes, géén Vilhena

De 30-jarige doelman Roberto Jiménez is de eerste nieuwe speler die deze zomer verwelkomd wordt bij Espanyol. Hij is in Spanje vooral bekend van zijn periode bij Real Zaragoza. Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena stond ook hoog op het verlanglijstje, maar hij heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd tot en met 2018. Espanyol zal nu haar pijlen richten op José Manuel Jurado van Watford. Voor de aanvallende posities hopen de Catalanen met Real Madrid overeenstemming te bereiken over de verhuur van Marco Asensio en Jesé Rodríguez.

De tweede, en grootste, aanwinst tot nu toe is aanvaller José Antonio Reyes. De 32-jarige routinier tekent voor twee jaar. Eerder speelde hij voor onder meer Sevilla, Arsenal, Real Madrid en Atlético Madrid.

Feitje Inmiddels werken vier Spaanse clubs met Aziatisch kapitaal: Granada, Atlético Madrid, Valencia en Espanyol.

Spaans voetbal bij Ziggo Sport

De Primera División is exclusief te zien bij Ziggo Sport. Iedere week kijk je tenminste één wedstrijd live op kanaal 14. Meer wedstrijden uit Spanje zien? Schakel dan naar Ziggo Sport Totaal. Hier beleef je de meeste wedstrijden live, waaronder alle wedstrijden van FC Barcelona en Real Madrid. En met ingang van seizoen 2016/2017 zie je ook de Engelse Premier League bij Ziggo Sport!

Agenda

Kinderpret in de Ziggo winkels

Woensdag 16 augustus - 13.00 uur

Deze zomer ontmoet je jouw grote helden in de Ziggo winkels!

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

US Open 2017

Maandag 28 augustus

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaa

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Premier League en La Liga van start

2017/2018 belooft een geweldig voetbalseizoen te worden. Het WK in Rusland komt eraan en mede daarom beginnen de competities lekker vroeg dit jaar. Zo ook in Engeland en Spanje!

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Wat is er deze week weer veel sport te zien op kanaal 14! Vanaf nu vind je hier alles wat je niet mag missen. Pak je agenda erbij en blokken maar! 

Primera División

Primera División: speelronde 21

Real Madrid was afgelopen weekend de lachende derde: zelf won het vrij eenvoudig en directe concurrenten Sevilla en Barcelona verspilden punten. Dit weekend moet het op bezoek bij Celta de Vigo.