Espanyol in de steigers

Espanyol in de steigers

In januari 2016 nam de Chinese zakenman Chen Yansheng van de Rastar Group een aandeel van 56 procent in Espanyol. De eerste resultaten van zijn werkzaamheden zijn inmiddels zichtbaar.

Quique Sánchez Flores als nieuwe coach

Espanyol maakte een lastig seizoen 2015/2016 door en speelde zich pas in de slotfase veilig. De moeizame periode tot de winter betekende het einde voor coach en ex-speler Sergio González. Hij werd tijdelijk vervangen door Constantin Galca, die Espanyol alsnog de veilige haven binnenloodste. De club uit Barcelona ging vervolgens op zoek naar een meer gevestigde naam, en kwam uit bij Quique Sánchez Flores. Deze ex-speler van onder meer Valencia en Real Madrid was onderdeel van de Spaanse selectie tijdens het WK van 1990. Zijn professionele trainerscarrière voerde hem in langs Getafe (tweemaal), Valencia, Benfica, Atlético de Madrid en Watford. Bij Atlético won hij in 2010 de Europa League.

133 miljoen euro netto schuld

Chen Yansheng, die in de afgelopen week tot president werd verkozen, zal werk gaan maken van de enorme schuld die Los Péricos met zich mee sjouwt. In december 2015 maakte de Catalaanse club bekend dat het een netto schuld van 133 miljoen euro heeft. Chen Yansheng begint met een investering van 45 miljoen euro, om de kortlopende schulden af te betalen. Dit bedrag zal uiteindelijk verder oplopen tot 100 miljoen. Om inkomsten uit China te genereren heeft Espanyol sinds juni het Chinees als vierde taal aan de webwinkel toegevoegd. Voorheen was het alleen mogelijk om gebruik te maken van het Spaans, Catalaans of Engels.

Wél Jiménez en Reyes, géén Vilhena

De 30-jarige doelman Roberto Jiménez is de eerste nieuwe speler die deze zomer verwelkomd wordt bij Espanyol. Hij is in Spanje vooral bekend van zijn periode bij Real Zaragoza. Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena stond ook hoog op het verlanglijstje, maar hij heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd tot en met 2018. Espanyol zal nu haar pijlen richten op José Manuel Jurado van Watford. Voor de aanvallende posities hopen de Catalanen met Real Madrid overeenstemming te bereiken over de verhuur van Marco Asensio en Jesé Rodríguez.

De tweede, en grootste, aanwinst tot nu toe is aanvaller José Antonio Reyes. De 32-jarige routinier tekent voor twee jaar. Eerder speelde hij voor onder meer Sevilla, Arsenal, Real Madrid en Atlético Madrid.

Feitje Inmiddels werken vier Spaanse clubs met Aziatisch kapitaal: Granada, Atlético Madrid, Valencia en Espanyol.

Spaans voetbal bij Ziggo Sport

De Primera División is exclusief te zien bij Ziggo Sport. Iedere week kijk je tenminste één wedstrijd live op kanaal 14. Meer wedstrijden uit Spanje zien? Schakel dan naar Ziggo Sport Totaal. Hier beleef je de meeste wedstrijden live, waaronder alle wedstrijden van FC Barcelona en Real Madrid. En met ingang van seizoen 2016/2017 zie je ook de Engelse Premier League bij Ziggo Sport!

Agenda

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Guus Meeuwis

Zaterdag 2 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.