Duel van solidariteit op Wembley begonnen

Duel van solidariteit op Wembley begonnen

Onder zware beveiliging ging het 'duel van de solidariteit en verzet' rond 21.00 uur (Nederlandse tijd) van start, met vele hoogwaardigheidsbekleders op de tribunes, onder wie de Britse premier David Cameron, prins William en de Londense burgemeester Boris Johnson. Voor het begin van de wedstrijd legden onder anderen de twee bondscoaches Roy Hodgson en Didier Deschamps met prins William bloemen neer op het veld en werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden uit eerbetoon aan de slachtoffers. Beide teams speelden met rouwbanden.

'De focus zal wereldwijd nog meer op deze wedstrijd liggen na de afgelasting van het duel in Hannover', besefte Hodgson vlak voor het duel. 'We zien deze wedstrijd tegen Frankrijk als een demonstratie van solidariteit en verzet.'

In de afgelopen dagen was het Britse medeleven met de tragedie in Frankrijk al goed zichtbaar op en rond Wembley. De beroemde boog over het stadion was in de Franse kleuren verlicht en bij de ingang van het complex was het Franse motto Liberté, Egalité, Fraternité (Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap) in grote letters geprojecteerd. Aan de oproep om voor het begin van het duel uit volle borst het Franse volkslied mee te zingen, werd door het Britse thuispubliek massaal gehoor gegeven. De tekst van La Marseillaise was op grote videoschermen te lezen. Van de traditionele rivaliteit tussen de twee voetbalnaties was deze keer in het Frans gekleurde stadion niets te bespeuren.

De Franse selectie maakte de terreur in Parijs van dichtbij mee. Tijdens het oefenduel met Duitsland waren de explosies in het Stade de France hoorbaar. Beide teams besloten na afloop uit voorzorg de nacht in het stadion door te brengen. De Franse middenvelder Lassana Diarra verloor een nicht bij de aanslagen van vrijdag, terwijl de zus van aanvaller Antoine Griezmann kon ontsnappen uit popzaal Bataclan, waar bijna negentig mensen werden vermoord.

Agenda

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.