De League Cup is voor Manchester City

De League Cup is voor Manchester City

Na een finale die lang nodig had om op stoom te komen, heeft Manchester City de League Cup gewonnen. Een verlenging en penalty's waren nodig om een verschil te maken tussen beide ploegen. Dat verschil werd uiteindelijk gemaakt door Wilfredo Caballero. Hij stopte drie penalty's op rij.

ManCity leek lang af te stevenen op een vrij eenvoudige zege. Dat kwam voor het grootste deel omdat Liverpool op een matig niveau acteerde en niet gevaarlijk werd. Ook City was niet briljant, maar in de tweede helft kwamen de mannen in het lichtblauw regelmatig voor doelman Simon Mignolet. 

De eerste keer dat City echt aandrong, was het ook meteen 1-0. Sergio Agüero gaf Fernandinho een kans uit een moeilijke hoek en omdat Mignolet in de fout ging, mochten de mannen uit Manchester juichen. Raheem Sterling mocht het zich vervolgens aanrekenen dat Liverpool terug in de wedstrijd kwam. De ex-speler van Liverpool verprutste twee grote kansen.

Philippe Coutinho was verantwoordelijk voor de verlenging. Hij stond op de goede plek toen Adam Lallana na een chaotische situatie in de 83ste minuut de paal raakte. In die verlenging hadden Agüero en Divock Origi de grootste kansen. Mignolet en Wilfredo Caballero lieten geen ballen meer door en dus moesten de mannen schieten van elf meter.

In die serie was Caballero de grote held. Hij stopte achtereenvolgens strafschoppen van Lucas Leiva, Philippe Coutinho en Adam Lallana. Yaya Touré maakte gebruik van de situatie en benutte de beslissende strafschop.

Agenda

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december - 20.00 uur

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Guus Meeuwis

Zaterdag 2 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken

Muziekfeest van het Jaar

Vrijdag 8 december

Op 8 december vindt Muziekfeest Van Het Jaar plaats in de ZIggo Dome. Kaartverkoop start vrijdag 6 o

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.

Voetbal

Tussen hoop en vrees zweven

Oktober is dé maand waar het voor sommige voetbalteams erop of eronder is. En bij een aantal ploegen is er wel meer nodig dan een schietgebedje of het slaan van een kruisje voor ze het voetbalveld betreden.

Voetbal

Premier League en La Liga

En wat staat er op het menu? In de Premier League lik je je vingers af bij Manchester City-Liverpool en in La Liga wordt het een patatje oorlog met Catalonië-saus.