De League Cup is voor Manchester City

De League Cup is voor Manchester City

Na een finale die lang nodig had om op stoom te komen, heeft Manchester City de League Cup gewonnen. Een verlenging en penalty's waren nodig om een verschil te maken tussen beide ploegen. Dat verschil werd uiteindelijk gemaakt door Wilfredo Caballero. Hij stopte drie penalty's op rij.

ManCity leek lang af te stevenen op een vrij eenvoudige zege. Dat kwam voor het grootste deel omdat Liverpool op een matig niveau acteerde en niet gevaarlijk werd. Ook City was niet briljant, maar in de tweede helft kwamen de mannen in het lichtblauw regelmatig voor doelman Simon Mignolet. 

De eerste keer dat City echt aandrong, was het ook meteen 1-0. Sergio Agüero gaf Fernandinho een kans uit een moeilijke hoek en omdat Mignolet in de fout ging, mochten de mannen uit Manchester juichen. Raheem Sterling mocht het zich vervolgens aanrekenen dat Liverpool terug in de wedstrijd kwam. De ex-speler van Liverpool verprutste twee grote kansen.

Philippe Coutinho was verantwoordelijk voor de verlenging. Hij stond op de goede plek toen Adam Lallana na een chaotische situatie in de 83ste minuut de paal raakte. In die verlenging hadden Agüero en Divock Origi de grootste kansen. Mignolet en Wilfredo Caballero lieten geen ballen meer door en dus moesten de mannen schieten van elf meter.

In die serie was Caballero de grote held. Hij stopte achtereenvolgens strafschoppen van Lucas Leiva, Philippe Coutinho en Adam Lallana. Yaya Touré maakte gebruik van de situatie en benutte de beslissende strafschop.