De Jong weer Engeland, Chelsea CR7-constructie

De Jong weer Engeland, Chelsea CR7-constructie

De Jong begon zijn carrière bij De Graafschap en speelde vervolgens drie jaar bij FC Twente. Daar dwong hij een transfer naar Borussia Mönchengladbach af, maar in Duitsland kwam hij niet echt los. Na een verhuurperiode bij Newcastle United, streek hij vorig seizoen in Eindhoven neer. Met 20 treffers had hij een groot aandeel in het eerste kampioenschap van PSV in zeven jaar. De Jong ligt nog tot medio 2019 vast.

Volgens AS heeft Chelsea een constructie bedacht om Cristiano Ronaldo naar Stamford Bridge te halen. De steenrijke clubeigenaar Roman Abramovich wil Oscar en Nemanja Matic van de hand doen en Eden Hazard naar Real Madrid sturen. De eerste twee spelers leveren ongeveer 60 miljoen euro op en dat zou samen met Hazard genoeg moeten zijn om Real te overtuigen. CR7 ligt nog tot medio 2018 vast.

Maar het is nog lang niet zeker dat Hazard naar Madrid vertrekt. Don Balón kopt dat Barcelona zich ook wil mengen in de strijd om de Belgische aanvaller van Chelsea. De international zit de laatste tijd vaker op de bank dan hem lief is, terwijl hij vorig seizoen nog werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Engeland. Barcelona mag vanaf de winter weer aankopen doen en heeft 65 miljoen euro voor hem over.

Il Corriero dello Sport weet zeker dat Gregory van der Wiel naar Internazionale vertrekt. AS Roma was ook in de race voor de rechtsback, maar de club uit Milaan heeft een akkoord met Paris Saint-Germain. PSG en Inter spelen eind december een vriendschappelijk duel tegen elkaar en dan zullen de laatste formaliteiten worden afgerond. Van der Wiel heeft een aflopend contract en mag voor een klein bedrag weg.