Cruijff meest teleurgesteld in bestuursraad

Cruijff meest teleurgesteld in bestuursraad

'Maar het ergste van alles vind ik nog de voorzitter van de bestuursraad', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. 'In feite de voorzitter van de vereniging Ajax. Hennie Henrichs heeft vijf clubiconen laten vallen om de rvc te dekken. Zo'n mentaliteit past niet bij onze club.'

De bestuursraad van Ajax koos afgelopen vrijdag tijdens de aandeelhoudersvergadering niet de kant van hoofd opleiding Wim Jonk, die al geruime tijd stelt dat de plannen van Cruijff niet worden uitgevoerd. De Volendammer overlegt al bijna het hele jaar niet meer met Frank de Boer, Marc Overmars en Bergkamp, zijn collega´s in het zogenoemde Technisch Hart van de Amsterdamse club.

Ajax bereidt daarom een ontslag voor Jonk voor. Een arbitragecommissie moet oordelen of dat rechtsgeldig is. De bestuursraad verzette zich vrijdag op de aandeelhoudersvergadering niet tegen het voorgenomen afscheid van het hoofd opleiding. Het orgaan vertegenwoordigt de vereniging Ajax, die in bezit is van 73 procent van de aandelen van de club.

Op 17 december is er een ledenvergadering uitgeschreven. Aanhangers van Jonk overwegen dan een motie van wantrouwen tegen de bestuursraad in te dienen, zodat die kan worden weggestemd. Volgens de huisregels kan bij Ajax de bestuursraad de raad van commissarissen wegsturen.