Beckenbauer ontkent corruptie

Beckenbauer ontkent corruptie

Franz Beckenbauer heeft in de affaire rond de toewijzing van het WK voetbal van 2006 aan Duitsland opnieuw ontkend dat er corruptie in het spel is geweest. 'Der Kaiser' zei dat maandagavond in een interview met Sky. 'Als er een zwarte kas was geweest of poging tot omkoping dan had ik daar zeker iets van meegekregen. Ik heb een schoon geweten.'

Beckenbauer zou als voorzitter van het organisatiecomité in 2000 FIFA-bobo Jack Warner, inmiddels voor het leven geschorst, WK-tickets hebben beloofd en ontwikkelingshulp voor diens voetbalbond van Trinidad en Tobago. Vlak daarna kreeg Duitsland het WK met een stemmenverhouding van 12-11. De voormalig international ontkent dat er een verband bestaat.

De details kon hij zich niet herinneren. 'Ik weet niet of dat met naïviteit te maken heeft. Ik heb honderden papieren, contracten ondertekend zonder een regel gelezen te hebben. Als ik iemand vertrouw dan krijg die alles van mij gedaan', aldus Beckenbauer.

Hij sluit niet uit dat daar ook dubieuze overeenkomsten tussen zaten. 'Het kan zijn dat een tovenaar nog iets tevoorschijn haalt uit een prullenbak, kluis of archiefkast. Ik zou het niet weten. Maar ik geloof zo langzamerhand dat het nu wel genoeg is geweest.'

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.