Barcelona zonder Mascherano tegen AS Roma

Barcelona zonder Mascherano tegen AS Roma

FC Barcelona kan dinsdag in de confrontatie met AS Roma in de Champions League niet beschikken over Javier Mascherano. De Argentijnse verdediger liep zaterdag in de gewonnen 'Clásico' tegen Real Madrid (0-4) een dijbeenblessure op. Mascherano ontbrak daardoor maandag op de training. 'Javier is een sleutelspeler voor ons, we gaan dus geen risico's met hem nemen', zei trainer Luis Enrique.

Barcelona heeft in Camp Nou aan een punt genoeg om zich te verzekeren van een plek in de achtste finales. De kans is groot dat Lionel Messi tegen AS Roma weer aan de aftrap verschijnt. De Argentijn maakte in Madrid als invaller zijn rentree, na twee maanden blessureleed. 'Leo ziet er scherp uit, hij heeft alleen wedstrijdritme nodig', aldus Luis Enrique. 'Hopelijk kunnen we snel weer van hem genieten.'

Bij Real Madrid viel de Braziliaanse linksback Marcelo zaterdag uit. Hij heeft een spierblessure, bleek maandag uit medisch onderzoek. Onduidelijk is hoe lang Marcelo aan de kant staat. Hij ontbreekt woensdag tegen Sjachtar Donetsk.