Barcelona komt vroege achterstand teboven

Barcelona komt vroege achterstand teboven

Barcelona heeft er in de Spaanse competitie weer drie punten bij. In het eigen Camp Nou kwam Sevilla op voorsprong, maar Barcelona repareerde de schade zonder problemen en won met 2-1.

Die opgelopen schade kwam op naam van Vitolo. Hij stond aan het einde van een goed lopende aanval waarbij Michael Krohn-Dehli, Benoit Tremoulinas en hijzelf betrokken waren. Helemaal vrij bij de tweede paal tikte Vitolo de voorzet van Tremoulinas binnen. Barça reageerde. Lionel Messi krulde een vrije trap in minuut 31 prachtig in de kruising.

Net na de rust kwam Barcelona op voorsprong. Messi maakte een actie en gaf de bal aan Luis Suarez. Het schot van de Uruguayaan mislukte, maar kwam daardoor voor de voeten van Gerard Piqué, die scoorde. Suarez had de marge kunnen vergroten, maar was niet scherp. Hij stond zelfs in de weg toen Sergi Roberto het probeerde.

Ondanks de onhandigheid van Suarez deed Barcelona deze week erg goede zaken voor de stand in de competitie. Messi en zijn mannen hebben nu 66 punten na 26 wedstrijden. Dat zijn acht punten meer dan nummer 2 Atlético Madrid. Real Madrid volgt op twaalf punten na 26 duels.