Ajax geeft Feyenoord de zesde tik op rij

Ajax geeft Feyenoord de zesde tik op rij

Ajax heeft voor eigen publiek Feyenoord verslagen. Riechedly Bazoer was de gevierde man in de Arena. De middenvelder pegelde de thuisploeg in de 65ste minuut bij een gelijke stand naar de 2-1 overwinning.Feyenoord was in de dertiende minuut op voorsprong gekomen door Jens Toornstra.


Amin Younes bracht Ajax in de 21stee minuut weer op gelijke hoogte (1-1). Nemanja Gudelj miste twee minuten na de treffer van Bazoer een strafschop door hem hoog over te schieten. Ajax blijft door de zege in de titelrace met PSV. Feyenoord schreef negatieve clubgeschiedenis met de zesde competitienederlaag op rij. De club is de derde plaats van de eredivisie kwijtgeraakt aan Heracles Almelo.

DE GRAAFSCHAP GEEFT ZEGE WEG
De Graafschap heeft zondag weer een punt gesprokkeld in de strijd tegen degradatie door de thuiswedstrijd tegen NEC 1-1 gelijk te spelen. De Doetinchemmers blijven laatste in de eredivisie, maar verkleinden de achterstand op SC Cambuur tot één punt. NEC is vijfde. Andrew Driver maakte snel 1-0. Invaller Marcel Ritzmaier bezorgde de Nijmegenaren 10 minuten voor tijd een punt. 

CAMBUUR VERLIEST WEER
Ook FC Groningen heeft  Cambuur nog eens genadeloos veroordeeld tot degradatievoetbal, al was de uiteindelijke 2-0 een zwakke afspiegeling van de werkelijke krachtsverhouding. Michael de Leeuw en Oussama Idrissi scoorden.