Ajax gebruikt hoekschoppen als wapen

Ajax gebruikt hoekschoppen als wapen

In de thuiswedstrijd van Ajax tegen SC Cambuur gebruikte Nemanja Gudelj de onlangs geïntroduceerde bal voor het komende EK in Frankrijk als doeltreffend wapen. Met twee goed getrapte hoekschoppen leidde de Serviër de ruime thuiszege van zijn ploeg in (5-1).

Joël Veltman had geen moeite de openingstreffer binnen te knikken. Na de gelijkmaker van Sander van de Streek trof Arek Milik doel uit een corner van Gudelj (2-1). Daarna was het verzet van SC Cambuur gebroken en tekenden Davy Klaassen (2) en Amin Younes voor een ruime zege.

'We speelden voor het eerst met de bal die ook op het EK gebruikt gaat worden', vertelde Gudelj. 'Ik vond het lekker trappen. Het leek wel of ik meer grip had. Die vorige bal was gladder. Maar we trainen ook veel op corners. Vooral onze keeperstrainer Carlo l´Ami is daar mee bezig. Hij bedenkt steeds nieuwe tactieken.'

'Onze keeperstrainer zal blij met ons zijn', lachte de scorende aanvoerder Klaassen. 'We hebben het goed uitgevoerd. Cambuur trok zich ver terug en dan is het niet altijd even makkelijk om ruimte te vinden. Het is heerlijk als je dan kan terugvallen op bijvoorbeeld hoekschoppen. Het lijkt misschien heel makkelijk om ruim te winnen. Maar je moet het wel even doen.'

Winnen moet Ajax donderdag ook bij Celtic, als het nog een kansje wil houden op een avontuur in de Europa League na de winterstop. Het elftal van trainer Frank de Boer heeft nog slechts twee groepsduels om een achterstand van twee punten op Fenerbahçe goed te maken. In de aanloop naar het duel kampt de Amsterdamse club vooral met problemen op het middenveld.

Voor de geblesseerde Riechedly Bazoer komt de uitwedstrijd in Glasgow te vroeg, evenals voor topschutter Anwar El Ghazi. Ook het meespelen van de gekwetste middenvelders Daley Sinkgraven en Thulani Serero is zeer twijfelachtig. Trainer De Boer kondigde al aan een extra middenvelder mee naar Celtic te zullen nemen. De achttienjarige Donny van de Beek lijkt een belangrijke kandidaat voor die vacature.

Doelman Jasper Cillessen zou het doodzonde vinden als Ajax in de tweede helft van de competitie alleen nog maar in de eredivisie actief zou zijn. Hij had een paar maanden geleden nooit verwacht dat het Noorse Molde nu al zeker zou zijn van een plaats in de volgende ronde van de Europa League. 'Maar zij spelen thuis op kunstgras. Ik vind dat competitievervalsing', zei hij.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.