Ajax-fans willen eerste helft boycotten

Ajax-fans willen eerste helft boycotten

Supporters van Ajax willen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd van hun club tegen SC Cambuur hun onvrede duidelijk maken over de bestuurlijke chaos bij hun club. De AFCA Supportersclub roept op de vakken van de Zuid-tribune en vakken waar de fans van VAK 410 staan in de eerste helft leeg te houden.

'Hiervoor zullen de ingangen op de desbetreffende vakken worden 'geblokkeerd'', valt te lezen in een statement. 'Wij verwachten de volledige medewerking van iedereen op de desbetreffende vakken. Verzoek is om instructies op te volgen, zodat iedereen de tweede helft binnen is en er geen problemen ontstaan tijdens de doorstroming.'

Op de Zuid-tribune en de Vakken voor Vak 410 volgt de meest fanatieke aanhang van Ajax de duels van hun club. Het boycotten van de eerste helft zou met verschillende fangroeperingen besproken zijn. 'Als politiek en ego's gaan winnen, gaat onze club kapot!', valt er onder meer om de Facebookpagina van de F-side te lezen. Afgelopen maandag maakte Johan Cruijff bekend dat hij zich terugtrekt als adviseur van de club waar hij al vanaf zijn vijfde levensjaar over de vloer komt.

Hij vindt het onbegrijpelijk dat Ajax hoofd opleiding Wim Jonk wil ontslaan en zegt dat zijn plannen niet goed worden uitgevoerd.

Agenda

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.