Ajax aast op revanche in de Kuip

Ajax aast op revanche in de Kuip

'Maar dat zegt niets over de klassieker', hield Joël Veltman de moed er in. De verdediger was vorige week woensdag met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de nederlaag van zijn ploeg in de Kuip. 'Deze wedstrijd maakt iets extra's bij ons los. We gaan gewoon met vertrouwen naar Rotterdam.'

Ajax, koploper in de eredivisie, verdedigt tegen Feyenoord een voorsprong van drie punten op de ranglijst. 'Het is doodzonde dat wij nu weer moeten aanhaken'', verwees coach Giovanni van Bronckhorst van de nederlaag van zijn Rotterdamse ploeg zondag tegen ADO Den Haag (1-0). De oud-verdediger beschikt over een fitte selectie. Doelman Kenneth Vermeer is op tijd hersteld van een liesblessure, die hem de afgelopen dagen enkele trainingen kostte.

Feyenoord wil de klassieker anders beginnen dan anderhalve week geleden. 'We speelden aanvankelijk veel te afwachtend', vond Van Bronckhorst. 'Ik miste flair. Pas in de tweede helft bogen we dat om.' De oefenmeester kondigde aan dat hij Marko Vejinovic nu wel een basisplaats geeft. Hij passeerde de kersverse international in het bekerduel met Ajax omdat hij dacht dat Tonny Vilhena beter in staat was Riechedly Bazoer te verdedigen.

Bij Ajax ontbreekt clubtopscorer Anwar El Ghazi. De aanvaller liep donderdag tegen Fenerbahçe een enkelblessure op. Lasse Schöne lijkt de logische vervanger voor de rechtsbuiten. Mitchell Dijks kan mogelijk wel in actie komen in de Kuip. Hij heeft sneller dan verwacht afgerekend met een liesblessure. Als hij niet kan spelen, dan voetbalt Jairo Riedewald als linksback en komt er een plaats in het centrum van de defensie vrij voor Mike van der Hoorn.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.