Ajax aast op revanche in de Kuip

Ajax aast op revanche in de Kuip

'Maar dat zegt niets over de klassieker', hield Joël Veltman de moed er in. De verdediger was vorige week woensdag met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de nederlaag van zijn ploeg in de Kuip. 'Deze wedstrijd maakt iets extra's bij ons los. We gaan gewoon met vertrouwen naar Rotterdam.'

Ajax, koploper in de eredivisie, verdedigt tegen Feyenoord een voorsprong van drie punten op de ranglijst. 'Het is doodzonde dat wij nu weer moeten aanhaken'', verwees coach Giovanni van Bronckhorst van de nederlaag van zijn Rotterdamse ploeg zondag tegen ADO Den Haag (1-0). De oud-verdediger beschikt over een fitte selectie. Doelman Kenneth Vermeer is op tijd hersteld van een liesblessure, die hem de afgelopen dagen enkele trainingen kostte.

Feyenoord wil de klassieker anders beginnen dan anderhalve week geleden. 'We speelden aanvankelijk veel te afwachtend', vond Van Bronckhorst. 'Ik miste flair. Pas in de tweede helft bogen we dat om.' De oefenmeester kondigde aan dat hij Marko Vejinovic nu wel een basisplaats geeft. Hij passeerde de kersverse international in het bekerduel met Ajax omdat hij dacht dat Tonny Vilhena beter in staat was Riechedly Bazoer te verdedigen.

Bij Ajax ontbreekt clubtopscorer Anwar El Ghazi. De aanvaller liep donderdag tegen Fenerbahçe een enkelblessure op. Lasse Schöne lijkt de logische vervanger voor de rechtsbuiten. Mitchell Dijks kan mogelijk wel in actie komen in de Kuip. Hij heeft sneller dan verwacht afgerekend met een liesblessure. Als hij niet kan spelen, dan voetbalt Jairo Riedewald als linksback en komt er een plaats in het centrum van de defensie vrij voor Mike van der Hoorn.