Verhoeven vs Ben Saddik

Verhoeven vs Ben Saddik

Glory 49 Rotterdam: 9 december live bij Ziggo Sport kanaal 14

DAGEN 00 UREN 00 MINUTEN 00 SECONDEN 00
09-12-2017 20:00 uur
Na de winst op Antonio Bigfoot Silva in China, verdedigt Rico Verhoeven zijn Glory-titel bij de zwaargewichten. Op 9 december staat hij in Ahoy oog in oog met Jamal Ben Saddik tijdens Glory Redemption.

De 27-jarige Marokkaan Ben Saddik weet als een van de weinigen hoe het voelt om The King of Kickboxing te verslaan. In 2011 velde hij Verhoeven met een rake leverstoot en een technische knock-out.

Sindsdien klom Verhoeven naar de hoogste trede van het podium. De Brabantse troef wist al vijf keer zijn zwaargewicht-titel met succes te verdedigen. Ben Saddik kampte sindsdien met fysieke en privéproblemen, maar is klaar om Verhoeven opnieuw te verslaan.

Verbale klappen

In Metro zette Jamal de boel al op scherp met een aantal gepeperde uitspraken. "Ik vind hem geen goede vechter. Hij is calculerend, vecht voor de punten in plaats van de knock-out. Ik houd van explosieve vechters, ik wil actie in de ring zien." En: "Als je knock-out wordt geslagen, weet je jaren later nog precies waar dat was en door wie. Reken maar dat dat door zijn hoofd spookt. Hij lachte ook een beetje ongemakkelijk toen ik hem uitdaagde."

Ben Saddik is met zijn 2,05 meter een gevaarlijke tegenstander voor Verhoeven. Toch blaakt de regerend kampioen van zelfvertrouwen tegen Goliath. Al zijn uitdagers zagen kansen, maar geen van hen wist Verhoeven te kloppen. Het is aan Ben Saddik nu om aan te tonen dat de titelhouder wel degelijk kwetsbaar is en kan verliezen.

Benieuwd naar het uitzendschema? Bekijk de Ziggo Sport tv-gids.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw