Uitschakeling Bertens zet teller op nul

Uitschakeling Bertens zet teller op nul

Het is ook Kiki Bertens niet gelukt om de tweede ronde van de Australian Open te bereiken. Ze verloor met 7-5, 6-4 van Laura Siegemund. Daarmee is de rol van het Nederlands tennis in zowel het mannen- als het vrouwenenkelspel al na twee dagen uitgespeeld.

Bertens had geregeld moeite met haar service. Daardoor sloeg ze onder meer veel dubbele fouten. Na twee uur spelen bleek Siegemund sterker en staat daardoor voor het eerst in de twee ronde van een grandslamtoernooi.

Bertens was de enige Nederlandse speelster die zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi in Melbourne had geplaatst. Ze was niet opgewassen tegen de 27-jarige Duitse die plaats 97 bezet op de wereldranglijst. Bertens, die twee plaatsen hoger staat, moest de Nederlandse eer in het enkelspel hooghouden nadat Thiemo de Bakker en Robin Haase maandag al in de eerste ronde onderuit waren gegaan.

Vorig jaar bereikte Bertens de tweede ronde in Melbourne waarin ze niet was opgewassen tegen Eugenie Bouchard. De Wateringse komt nog wél in actie in het damesdubbelspel.