Over ABNWTT

Over ABNWTT

Update: naast Federer en Kyrgios heeft ook Richard Gasquet zich moeten terugtrekken wegens een blessure.

De hoge kwaliteit van het deelnemersveld is vanaf de start in 1974 tot heden onveranderd gebleven. Vrijwel alle legendes van het internationale tennis hebben deelgenomen: van Arthur Ashe,  tot Roger Federer. Federer, zeventienvoudig Grand Slam winnaar en huidig nummer twee van de wereld, neemt voor de negende keer deel aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitser gaat in Ahoy op jacht naar zijn derde toernooizege. De Nederlander Jean-Julien Rojer en de Roemeen Horia Tecau gingen tijdens de editie van 2015 met de dubbeltitel naar huis.

Ontmoet je tennishelden 
Het ABN AMRO World Tennis Tournament is méér dan een tennistoernooi; het is een complete dag of avond uit, waar voor iedere bezoeker zeer veel te beleven valt. Zo kent Tennis Plaza een grote verscheidenheid aan winkeltjes, stijlvolle eet- en drinkgelegenheden en een mediaplein, waarbij zelfs een ontmoeting met de spelers tot de mogelijkheden behoort.

Speel mee! 
Op Sports Plaza is een uitgebreid activiteitenplein waar allerlei tennisvormen beoefend kunnen worden onder deskundige leiding. Het aanbod, met vele tennis gerelateerde activiteiten, biedt jong en oud voldoende ruimte om zelf een unieke tenniservaring op te doen. Op Sports Plaza zijn tevens de trainingen van de toppers te bekijken en wordt van dinsdag tot en met zaterdag het 8e ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament gespeeld.

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Tennis

Davis Cup-finale

België gaat in en tegen Frankrijk proberen voor de eerste keer in de geschiedenis de Davis Cup te winnen.

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.

Tennis

Het gras van Wimbledon

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort het vaker tijdens tennistoernooien, maar nergens klinkt het Britser en traditioneler dan op Wimbledon. Het toernooi begint op 3 juli.

Tennis

ATP Monte Carlo

Roger Federer mag dan een tenniskoning zijn, voor het ATP-tennistoernooi in nota bene vorstendom Monte Carlo zegde hij af. Meer kans op de titel voor Rafael Nadal dus.

Tennis

BNP Paribas Open: Indian Wells

Indian Wells is het eerste ATP-toernooi van dit jaar waar weer 1.000 ATP-punten te verdienen zijn. Vijfvoudig winnaar Novak Djokovic gaat voor titelprolongatie en dus zijn zesde titel.