'Nederland heeft geen last van Sjarapova'

'Nederland heeft geen last van Sjarapova'

Maria Sjarapova komt waarschijnlijk niet in actie als Rusland het komend weekeinde in het Fed Cup-toernooi opneemt tegen Nederland. 'Hoogstwaarschijnlijk speel ik niet en moedig ik het team aan, maar we nemen de definitieve beslissing in de komende dagen', zei de Russische kopvrouw op een persconferentie in Moskou.


Nederland komt voor het eerst in achttien jaar in actie in de wereldgroep van het tennistoernooi voor landenteams. Kiki Bertens, Richèl Hogenkamp, Aranxta Rus en Cindy Burger moeten het opnemen tegen de op papier veel sterkere Russinnen.

Sjarapova bekende dat ze de Nederlandse tegenstanders amper kent. 'Ik ken een paar spelers, maar niet heel goed. Het doet er niet toe. Het draait om de wedstrijden en niet om de tegenstander', aldus de nummer zes van de wereld.

Rusland heeft Svetlana Koeznetsova, Ekaterina Makarova en Daria Kasatkina beschikbaar voor de ontmoeting. Als Nederland tot een stunt in staat blijkt, staat het team in de halve finale van de strijd om de Fed Cup. Bij verlies moeten de tennissters strijden tegen degradatie uit de wereldgroep.


Ziggo Sport laat alle Ziggo-klanten live en gratis beleven hoe de Nederland het er vanaf brengt tegen de favoriete Russinnen in het Fed Cup-toernooi. Stem zaterdag vanaf 11.55 uur af op kanaal 14 en zondag om 09.55 uur. Ook zonder Ziggo-abonnement mis je niets via Ziggo Sport Totaal Go.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Tennis

Davis Cup-finale

België gaat in en tegen Frankrijk proberen voor de eerste keer in de geschiedenis de Davis Cup te winnen.

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.

Tennis

Het gras van Wimbledon

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort het vaker tijdens tennistoernooien, maar nergens klinkt het Britser en traditioneler dan op Wimbledon. Het toernooi begint op 3 juli.

Tennis

ATP Monte Carlo

Roger Federer mag dan een tenniskoning zijn, voor het ATP-tennistoernooi in nota bene vorstendom Monte Carlo zegde hij af. Meer kans op de titel voor Rafael Nadal dus.

Tennis

BNP Paribas Open: Indian Wells

Indian Wells is het eerste ATP-toernooi van dit jaar waar weer 1.000 ATP-punten te verdienen zijn. Vijfvoudig winnaar Novak Djokovic gaat voor titelprolongatie en dus zijn zesde titel.