'Nederland heeft geen last van Sjarapova'

'Nederland heeft geen last van Sjarapova'

Maria Sjarapova komt waarschijnlijk niet in actie als Rusland het komend weekeinde in het Fed Cup-toernooi opneemt tegen Nederland. 'Hoogstwaarschijnlijk speel ik niet en moedig ik het team aan, maar we nemen de definitieve beslissing in de komende dagen', zei de Russische kopvrouw op een persconferentie in Moskou.


Nederland komt voor het eerst in achttien jaar in actie in de wereldgroep van het tennistoernooi voor landenteams. Kiki Bertens, Richèl Hogenkamp, Aranxta Rus en Cindy Burger moeten het opnemen tegen de op papier veel sterkere Russinnen.

Sjarapova bekende dat ze de Nederlandse tegenstanders amper kent. 'Ik ken een paar spelers, maar niet heel goed. Het doet er niet toe. Het draait om de wedstrijden en niet om de tegenstander', aldus de nummer zes van de wereld.

Rusland heeft Svetlana Koeznetsova, Ekaterina Makarova en Daria Kasatkina beschikbaar voor de ontmoeting. Als Nederland tot een stunt in staat blijkt, staat het team in de halve finale van de strijd om de Fed Cup. Bij verlies moeten de tennissters strijden tegen degradatie uit de wereldgroep.


Ziggo Sport laat alle Ziggo-klanten live en gratis beleven hoe de Nederland het er vanaf brengt tegen de favoriete Russinnen in het Fed Cup-toernooi. Stem zaterdag vanaf 11.55 uur af op kanaal 14 en zondag om 09.55 uur. Ook zonder Ziggo-abonnement mis je niets via Ziggo Sport Totaal Go.