Haase en De Bakker al klaar Down Under

Haase en De Bakker al klaar Down Under

Voor het vijfde jaar op rij heeft Robin Haase de eerste ronde van de Australian Open niet overleefd. De Hagenaar stelde tegen Mirza Basic hevig teleur en ging met 7-6 (4), 6-4, 6-4 onderuit. De Bosniër is de nummer 138 van de wereld en was bij twee eerdere optredens in Melbourne niet door de kwalificatie heen gekomen.

In de bloedhitte van Melbourne speelde de Hagenaar veel te afwachtend en ging hij bovendien slordig om met de geboden kansen. Pas bij een 2-0 achterstand in sets en een break achterstand in set drie wist hij Basic voor het eerst te breken. Een tweede servicebreak bleek fataal en daarmee won de 4-jarige Bosniër zijn eerste partij op een hoofdtoernooi van een Grand Slam. 

DE BAKKER MAAKT HET CILIC LASTIG
Ook Voor Thiemo de Bakker viel het doek. De Nederlander startte tegen US Open-winnaar Marin Cilic uitstekend, maar stortte na een 7-6, 4-1 voorsprong in. Op de opslag van Cilic kreeg De Bakker bij 5-4 zelfs nog twee setpoints, maar die kon hij niet benutten. De opgeluchte Cilic sloeg vervolgens hard toe.

Pas in de vierde set had De Bakker zijn niveau gevonden, maar het was niet voldoende om de uiteindelijke 6-7 (4), 7-5, 6-2, 6-4 nederlaag te kunnen voorkomen.