Finale in Ahoy: deze 5 vrienden komen al 12 jaar

Finale in Ahoy: deze 5 vrienden komen al 12 jaar

Al twaalf jaar lang zitten ze op de tribune tijdens de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Vijf vrienden uit Emmen en omstreken. Vroeger zagen ze elkaar zo ongeveer iedere dag. Tegenwoordig wonen er twee in Sjanghai, drie zijn er in Emmen gebleven. Ze spreken hooguit twee keer per jaar af. Eén van die keren is steevast de tennisfinale in Ahoy.


‘We kijken er elk jaar met z’n allen naar uit’, zegt Jean-Paul. ‘Nooit hebben we getwijfeld om een jaar over te slaan. Elk jaar kopen we ook een broodje Unox. Dat is onze prijsindex van het toernooi’, aldus de ondernemer in hart en nieren. Al snel is duidelijk dat het tennis niet het enige is voor de mannen. Jean-Paul: ‘Het mooiste is biertjes drinken op de tribune en de wave proberen in te zetten, haha.’'Voor ons waren het ook pittige finales'

Jelmer vindt hun eerste finale van 2005 ook meteen de mooiste: ‘Dat was een lange driesetter. Mooi tennis, veel sfeer en met Roger Federer. Zo horen finales te zijn.’ Voor Dennis, Jean-Paul en Bert was de wedstrijd van Federer tegen Juan Martín Del Potro in 2012 juist de mooiste. 'Het was niet heel spannend, maar wat gaaf om je idool te zien spelen', zegt Jean-Paul.

In 2006 vond volgens velen het dieptepunt plaats. Jelmer: 'Radek Stepanek tegen Christophe Rochus. Dat duurde 43 minuten. Daarvoor kom je die kant niet op.' Federer is bij de vrienden met afstand de meest favoriete speler. Alleen Raymon verkiest Novak Djokovic boven de Zwitser.

De finales van 2005 en 2012:

De samenkomst van de mannen betreft niet alleen de wedstrijddag zelf. De avond van tevoren komen ze bij elkaar en houden ze hun eigen voetbaltoernooi op de spelcomputer. ‘Soms duurt dat toernooi tot 6 uur ’s ochtends. Voor ons waren het dus ook pittige finales’, biecht Jean-Paul op. Dat geldt ook voor Raymon: ‘De avond ervoor maakt het legendarisch’, vertelt hij met een glimlach.

JELMER EN HET KAPOTTE RACKET
De mooiste herinnering van Dennis, Bert en Raymon vond niet eens op het center court plaats. Dennis: ‘Bij het hardserveren liet Jelmer zijn racket vallen. Helemaal kapot, haha.’ Ook Bert kent dat moment nog maar al te goed. ‘Jelmer die bij het serveren zijn racket liet vallen. Hij ging nog stuk ook. Prachtig.’

En wat denken de mannen dan van de finale van dit jaar? Jelmer, Bert en Dennis kiezen voor Gaël Monfils als winnaar. Raymon gaat voor Martin Klizan. Jean-Paul is nog altijd niet helemaal over het afzeggen van zijn held Federer heen: 'Ik denk dat Federer wint. Hij komt toch en wint het toernooi!' Wie weet Jean- Paul. Wie weet...

De vrienden op een rij:

Naam Dennis Huizing Naam Jean-Paul Schmitz
Leeftijd 38 Leeftijd 29
Beroep ICT-manager Beroep Ondernemer in China
Woonplaats Emmen Woonplaats Sjanghai
Mooiste finale Federer-Del Potro 2012 Mooiste finale Federer-Del Potro 2012

 

Naam Raymon Luchjenbroers  Naam Jelmer de Jong
Leeftijd 33 Leeftijd 28
Beroep Werktuigbouwkundige Beroep Ondernemer in China
Woonplaats Emmen Woonplaats Sjanghai
Mooiste finale Waren allemaal mooi! Mooiste finale Federer-Ljubicic 2005

 

Naam Bert Hoefsloot                                                     
Leeftijd 32    
Beroep Gebiedscoördinator    
Woonplaats Emmen    
Mooiste finale Federer-Del Potro 2012    
Agenda

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Guus Meeuwis

Zaterdag 2 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Tennis

Davis Cup-finale

België gaat in en tegen Frankrijk proberen voor de eerste keer in de geschiedenis de Davis Cup te winnen.

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.

Tennis

Het gras van Wimbledon

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort het vaker tijdens tennistoernooien, maar nergens klinkt het Britser en traditioneler dan op Wimbledon. Het toernooi begint op 3 juli.

Tennis

ATP Monte Carlo

Roger Federer mag dan een tenniskoning zijn, voor het ATP-tennistoernooi in nota bene vorstendom Monte Carlo zegde hij af. Meer kans op de titel voor Rafael Nadal dus.

Tennis

BNP Paribas Open: Indian Wells

Indian Wells is het eerste ATP-toernooi van dit jaar waar weer 1.000 ATP-punten te verdienen zijn. Vijfvoudig winnaar Novak Djokovic gaat voor titelprolongatie en dus zijn zesde titel.