Djokovic troeft Federer af

Djokovic troeft Federer af

Novak Djokovic heeft voor de vierde keer op rij en voor de vijfde keer in zijn loopbaan het afsluitende toernooi van de ATP World Tour op zijn naam geschreven. In de eindstrijd van de World Tour Finals versloeg de Servische nummer één van de wereld Roger Federer met 6-3, 6-4.

Djokovic kwam in de O2 Arena in Londen snel op voorsprong door een break in de derde game van de eerste set. Op de opslag van Federer trok hij de eerste set in de negende game naar zich toe. De tweede set ging gelijk op maar Federer had de meeste moeite om zijn opslag te houden.

In de achtste game moest de Zwitser drie breakpoints wegwerken. In de tiende game sloeg Djokovic alsnog toe. De partij werd beslist door een dubbele fout van Federer.

In de groepsfase eerder deze week ging Djokovic nog onderuit tegen Federer. Door de zege op zondag is de stand in de onderlinge ontmoetingen tussen de twee tennissers weer in balans met 22-22.

Djokovic sluit het tennisseizoen af met 82 zeges en slechts zes nederlagen. Hij verdient met de toernooizege in Londen ruim 2 miljoen dollar.