De Bakker mist 10 setpoints en kan naar huis

De Bakker mist 10 setpoints en kan naar huis

Thiemo de Bakker ligt uit het ABN AMRO World Tennis Tournament. Na een zeer enerverend duel met Borna Coric is het einde verhaal voor de Nederlander. De 19-jarige Kroaat was met 7-6 (9), 4-6, 6-3 te sterk voor zijn 27-jarige tegenstander.


Het verlies was onnodig. Aan het eind van de eerste set was De Bakker oppermachtig, maar hij maakte zijn kansen niet af. Maar liefst tien setpoints waren niet aan de Westlander besteed. Op de belangrijkste momenten legde hij het initiatief te vaak in handen van zijn opponent, die daar gebruik van maakte. Coric ging beter met zijn kansen om. Hij sloeg bij zijn tweede setpoint toe.

De Bakker ging na de eerste set beter spelen. Hij nam initiatief en legde Coric zijn wil op. Dat resulteerde al snel in een dubbele break voorspong. Eén daarvan ging nog verloren, maar een paar games later was het toch 1-1 in sets en leek een comeback in de maak.

Maar wie dacht dat De Bakker de bovenliggende partij zou blijven, kwam bedrogen uit. Coric ging soepel door zijn servicegames en legde druk op zijn opponent. Bij 4-3 ging het mis. Na een game van ruim 12 minuten capituleerde onze landgenoot. Enkele minuten later werden er handen geschud. 

Agenda

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Tennis

Davis Cup-finale

België gaat in en tegen Frankrijk proberen voor de eerste keer in de geschiedenis de Davis Cup te winnen.

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.

Tennis

Het gras van Wimbledon

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort het vaker tijdens tennistoernooien, maar nergens klinkt het Britser en traditioneler dan op Wimbledon. Het toernooi begint op 3 juli.

Tennis

ATP Monte Carlo

Roger Federer mag dan een tenniskoning zijn, voor het ATP-tennistoernooi in nota bene vorstendom Monte Carlo zegde hij af. Meer kans op de titel voor Rafael Nadal dus.

Tennis

BNP Paribas Open: Indian Wells

Indian Wells is het eerste ATP-toernooi van dit jaar waar weer 1.000 ATP-punten te verdienen zijn. Vijfvoudig winnaar Novak Djokovic gaat voor titelprolongatie en dus zijn zesde titel.