De Bakker mist 10 setpoints en kan naar huis

De Bakker mist 10 setpoints en kan naar huis

Thiemo de Bakker ligt uit het ABN AMRO World Tennis Tournament. Na een zeer enerverend duel met Borna Coric is het einde verhaal voor de Nederlander. De 19-jarige Kroaat was met 7-6 (9), 4-6, 6-3 te sterk voor zijn 27-jarige tegenstander.


Het verlies was onnodig. Aan het eind van de eerste set was De Bakker oppermachtig, maar hij maakte zijn kansen niet af. Maar liefst tien setpoints waren niet aan de Westlander besteed. Op de belangrijkste momenten legde hij het initiatief te vaak in handen van zijn opponent, die daar gebruik van maakte. Coric ging beter met zijn kansen om. Hij sloeg bij zijn tweede setpoint toe.

De Bakker ging na de eerste set beter spelen. Hij nam initiatief en legde Coric zijn wil op. Dat resulteerde al snel in een dubbele break voorspong. Eén daarvan ging nog verloren, maar een paar games later was het toch 1-1 in sets en leek een comeback in de maak.

Maar wie dacht dat De Bakker de bovenliggende partij zou blijven, kwam bedrogen uit. Coric ging soepel door zijn servicegames en legde druk op zijn opponent. Bij 4-3 ging het mis. Na een game van ruim 12 minuten capituleerde onze landgenoot. Enkele minuten later werden er handen geschud.