Becker roemt Djokovic: beste tennisjaar ooit

Becker roemt Djokovic: beste tennisjaar ooit

Djokovic kan inderdaad geweldige resultaten overleggen. Hij won dit jaar tien toernooien, inclusief de Australian Open, Wimbledon en de US Open. Hij miste een Grand Slam door de finale van Roland Garros te verliezen van de Zwitser Stan Wawrinka. Djokovic was dit jaar wel de eerste speler die in één seizoen zes van de negen masterstoernooien wist te winnen: Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Rome, Shanghai en Parijs. Van de 83 partijen die de Serviër speelde, won hij er 78.

Na zijn laatste zege in Parijs liet de 28-jarige Djokovic weten dat hij absoluut niet van plan is gas terug te nemen voor Londen, het eindejaartoernooi waar de beste acht spelers elkaar treffen. 'Ik zie geen reden minder te trainen of anderszins mijn voorbereidingen aan te passen. Ik ga gewoon op dezelfde manier door zoals ik het hele jaar al doe. Londen is een groot toernooi en ik wil daar graag winnen.'

Djokovic kan bogen op goede resultaten uit het verleden. De Serviër won namelijk de laatste drie edities van de Tour Finals. 'Ik neem het niet licht op. De enige manier om succesvol te blijven, is nog beter te worden. Status quo zie ik als achteruitgang.'

De andere zeven spelers die hun opwachting maken in de O2 Arena van Londen zijn Andy Murray, Roger Federer, Wawrinka, Rafael Nadal, Tomas Berdych, David Ferrer en Kei Nishikori. Laatstgenoemde Japanner is met 25 jaar de jongste in het veld. Hij maakte vorig jaar zijn debuut en reikte tot de halve finales.

Federer is met 34 jaar de oudste. Hij doet voor de veertiende keer mee aan de Tour Finals. De Zwitser won het toernooi zes keer.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Tennis

Davis Cup-finale

België gaat in en tegen Frankrijk proberen voor de eerste keer in de geschiedenis de Davis Cup te winnen.

Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.

Tennis

Het gras van Wimbledon

‘Thirty-love.’ ‘Advantage Miss Kerber.’ ‘Game Federer.’ Je hoort het vaker tijdens tennistoernooien, maar nergens klinkt het Britser en traditioneler dan op Wimbledon. Het toernooi begint op 3 juli.

Tennis

ATP Monte Carlo

Roger Federer mag dan een tenniskoning zijn, voor het ATP-tennistoernooi in nota bene vorstendom Monte Carlo zegde hij af. Meer kans op de titel voor Rafael Nadal dus.

Tennis

BNP Paribas Open: Indian Wells

Indian Wells is het eerste ATP-toernooi van dit jaar waar weer 1.000 ATP-punten te verdienen zijn. Vijfvoudig winnaar Novak Djokovic gaat voor titelprolongatie en dus zijn zesde titel.