Becker roemt Djokovic: beste tennisjaar ooit

Becker roemt Djokovic: beste tennisjaar ooit

Djokovic kan inderdaad geweldige resultaten overleggen. Hij won dit jaar tien toernooien, inclusief de Australian Open, Wimbledon en de US Open. Hij miste een Grand Slam door de finale van Roland Garros te verliezen van de Zwitser Stan Wawrinka. Djokovic was dit jaar wel de eerste speler die in één seizoen zes van de negen masterstoernooien wist te winnen: Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Rome, Shanghai en Parijs. Van de 83 partijen die de Serviër speelde, won hij er 78.

Na zijn laatste zege in Parijs liet de 28-jarige Djokovic weten dat hij absoluut niet van plan is gas terug te nemen voor Londen, het eindejaartoernooi waar de beste acht spelers elkaar treffen. 'Ik zie geen reden minder te trainen of anderszins mijn voorbereidingen aan te passen. Ik ga gewoon op dezelfde manier door zoals ik het hele jaar al doe. Londen is een groot toernooi en ik wil daar graag winnen.'

Djokovic kan bogen op goede resultaten uit het verleden. De Serviër won namelijk de laatste drie edities van de Tour Finals. 'Ik neem het niet licht op. De enige manier om succesvol te blijven, is nog beter te worden. Status quo zie ik als achteruitgang.'

De andere zeven spelers die hun opwachting maken in de O2 Arena van Londen zijn Andy Murray, Roger Federer, Wawrinka, Rafael Nadal, Tomas Berdych, David Ferrer en Kei Nishikori. Laatstgenoemde Japanner is met 25 jaar de jongste in het veld. Hij maakte vorig jaar zijn debuut en reikte tot de halve finales.

Federer is met 34 jaar de oudste. Hij doet voor de veertiende keer mee aan de Tour Finals. De Zwitser won het toernooi zes keer.