Houdt Pellegrino Alavés in de Primera División?

Houdt Pellegrino Alavés in de Primera División?

Mauricio Pellegrino is de nieuwe coach van Alavés. De Baskische promovendus geeft de Argentijnse trainer een nieuwe kans in de Primera División na een mislukt avontuur bij Valencia.

Als speler is Pellegrino vooral bekend om zijn zeer succesvolle periode bij Valencia (1999-2004). In de ‘sinaasappelstad’ won de ex-international onder meer twee landstitels. Zijn debuut in Spanje maakte hij het seizoen ervoor op huurbasis bij FC Barcelona. Na een weinig succesvolle buitenlandse periode bij Liverpool sloot de lange verdediger vervolgens zijn spelerscarrière af bij Deportivo Alavés in 2006.

Zijn carrière als coach begon Pellegrino als assistent-trainer van Rafael Benítez bij Liverpool en Inter Milan. In 2012 werd hij vervolgens aangesteld als hoofdcoach van Valencia, maar dat duurde slechts enkele maanden. In de afgelopen seizoenen was hij coach in Argentinië bij Estudiantes en Independiente. 

Lijfsbehoud

Zijn doelstelling bij het kleine Alavés is helder: handhaving op het hoogste niveau in Spanje. De club had hiervoor geen vertrouwen in coach José Bordalás, die de promotie realiseerde. Nog liever zal Alavés de tijden van rondom de eeuwwisseling willen herhalen: het eindigde in 1999/2000 als zesde en verloor in 2001 de legendarische UEFA Cup-finale met 5-4 van Liverpool. 

Na de degradatie in 2003 uit de hoogste afdeling keerde Alavés nog een keer terug voor het seizoen 2005/2006, maar degradeerde opnieuw. In de Segunda División wist het vervolgens twee keer aan degradatie te ontkomen, maar het zakte alsnog weg in 2009. Hieraan gingen grote financiële problemen vooraf na de komst van de Amerikaans-Oekraïense zakenman Dmitry Piterman. 

Terugkeer

Het duurde tot 2013 voordat Alavés terugkeerde in de Segunda División. Met een ervaren selectie, die bijna geheel uit Spanjaarden bestaat, zal het volgend seizoen in het Mendizorroza stadion strijden tegen degradatie. De club kan zich onder meer opmaken voor nieuwe derby’s tegen streekgenoten Athletic de Bilbao, Real Sociedad en Eibar.

Spaans voetbal bij Ziggo Sport

De Primera División is exclusief te zien bij Ziggo Sport. Iedere week kijk je tenminste één wedstrijd live op kanaal 14. Meer wedstrijden uit Spanje zien? Schakel dan naar Ziggo Sport Totaal. Hier beleef je de meeste wedstrijden live, waaronder alle wedstrijden van FC Barcelona en Real Madrid. En met ingang van seizoen 2016/2017 zie je ook de Engelse Premier League bij Ziggo Sport!

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.