La Liga live: viermaal Spaans voetbal

La Liga live: viermaal Spaans voetbal

Real – Celta, Eibar – Barça, Gijón – Bilbao en Valencia – Atlético

Real – Celta, Eibar – Barça, Gijón – Bilbao en Valencia – Atlético

Komend weekend zie je bij Ziggo Sport vier wedstrijden uit de Spaanse competitie. Uiteraard die van de top drie, met als tussendoortje Sporting Gijón tegen Bilbao. Real Madrid is uit op eerherstel na een gelijkspel tegen Málaga en de verloren stadsderby tegen Atlético. De Koninklijke treft zaterdagmiddag met Celta de Vigo niet de minste tegenstander. Celta bezet momenteel de vijfde plaats in de Primera División en won zijn laatste twee wedstrijden.

De Spaanse koploper Barcelona gaat zondag op bezoek bij nummer acht SD Eibar. De thuisclub beleeft een prima seizoen, maar is niet in beste vorm. Van de laatste zes competitiewedstrijden verloor Eibar er vijf, waardoor het weer met beide benen op de grond staat. Barça is hard op weg naar het kampioenschap en wil de concurrentie uit het zicht houden door te blijven winnen.

Athletic de Bilbao probeert zich in de subtop van de Primera División te nestelen, en heeft daarvoor een overwinning nodig op bezoek bij Sporting Gijón. De Basken hebben een zwaar programma achter de rug en zien kansen in Gijón. De thuisploeg wacht al vijf wedstrijden op een overwinning.

Het seizoen van Valencia verloopt dramatisch. Vorige maand maakte het een eind aan een reeks van twaalf wedstrijden zonder overwinning. De club dacht weer naar boven te kunnen kijken, maar kreeg afgelopen weekend het deksel op de neus tegen Athletic de Bilbao: 0-3. Er wacht een nieuwe zware opgave, want nummer twee Atlético Madrid komt op bezoek.

Zie het zaterdag en zondag op kanaal 14 bij Ziggo Sport:
Real Madrid – Celta de Vigo, zaterdag 5 maart om 16.00 uur
SD Eibar – FC Barcelona, zondag 6 maart om 16.00 uur
Sporting Gijón – Athletic de Bilbao, zondag 6 maart om 18.15 uur
Valencia – Atlético Madrid, zondag 6 maart om 20.30 uur