La Liga live: driemaal groot tegen klein

La Liga live: driemaal groot tegen klein

En subtopduel Sevilla - Villarreal

Ook deze week weer vier wedstrijden uit de Spaanse Primera División bij Ziggo Sport. 

Barça – Getafe
Barcelona stevent af op het 24ste landskampioenschap in Spanje. Met nog 10 wedstrijden te gaan in de Primera División staat het 8 punten los op achtervolger Atlético Madrid. Barça is in vorm en al sinds begin oktober ongeslagen in de competitie. Bovendien verloor de ploeg van Luis Enrique thuis nog helemaal niet. Niet verliezen wordt zaterdag dus een zware opgave voor het laag geklasseerde Getafe, dat ook nog eens totaal uit vorm is. Afgelopen week wisten de bezoekers overigens wel knap gelijk te spelen tegen subtopper Sevilla.

Atlético – Deportivo
Atlético Madrid jaagt met het naderende seizoenseinde nog op de eerste positie in de Primera División, voorlopig stevig bezet door Barcelona. De ploeg van Diego Simeone is lastig te kloppen en heeft de minst gepasseerde defensie van La Liga. Maar tegenstander Deportivo La Coruña is ook stug. Het verloor slechts zeven keer dit seizoen, maar speelde wel vijftien keer gelijk.

Sevilla – Villarreal
Het is een wisselvallig seizoen voor Sevilla in de Primera División. De club speelt weliswaar uitstekend tegen topploegen,  maar laat te vaak punten liggen tegen de kleintjes. Tegen Villarreal hoopt de rood-witte formatie zondag opnieuw te winnen van een ploeg uit de topvijf. Sevilla hoopt zo aansluiting te vinden met de tegenstander, die weliswaar 1 plekje hoger staat, maar wel 8 punten meer heeft.

Las Palmas – Real
Met een klinkende 7-1 zege op Celta de Vigo heeft Real Madrid zich enigszins herpakt na het derbydebacle tegen Atlético. Voor Ronaldo en co is het zaak om te blijven winnen om in het spoor van de stadsgenoot en koploper Barcelona te blijven. Nog meer puntverlies is dodelijk. De eerstvolgende horde is numero 15 Las Palmas, dat op dreef is en de laatste 3 wedstrijden won.

Je beleeft het zaterdag en zondag live bij Ziggo Sport op kanaal 14:
FC Barcelona – Getafe, zaterdag 12 maart om 16.00 uur
Atlético Madrid – Deportivo La Coruña, zaterdag 12 maart om 20.30 uur
Sevilla – Villarreal, zondag 13 maart om 16.00 uur
Las Palmas – Real Madrid, zondag 13 maart om 20.30 uur