Betis bouwt verder zonder Van der Vaart

Betis bouwt verder zonder Van der Vaart

Real Betis toont ambitie en is zijn selectie flink aan het versterken. Dat Van der Vaart niet meer in de plannen voorkomt lijkt duidelijk nu ook de supporters zich tegen hem hebben gekeerd.

Leuzen tegen de middenvelder

Op donderdagavond werden de nieuwe shirts van de club gepresenteerd. De meer dan tienduizend aanwezigen schreeuwden onder meer “echa a Van der Vaart” (“gooi Van der Vaart eruit”) naar president Ángel Haro. Het zit de Betis-fans dwars dat de Nederlander voor een salaris van €2 miljoen per jaar zo slecht heeft gepresteerd in het afgelopen seizoen. En dat hij niet van plan is om zelf af te zien van zijn nog twee resterende contractjaren.

Teleurstellend seizoen

Bij de presentatie van Van der Vaart dachten de 3.000 enthousiaste aanwezige fans nog dat hij de nieuwe leider van Betis zou worden. De hoop die op de Nederlandse middenvelder was gevestigd bleek een illusie. Van der Vaart was vaak niet fit en leek het niveau in Spanje te hebben onderschat. In de laatste maanden van het seizoen werd hij niet eens meer geselecteerd.

Bezem door selectie

De nieuwe coach Gustavo Poyet heeft Van der Vaart en vijf andere spelers buiten de selectie gelaten voor het komende seizoen. Hun vervangers zijn al aangetrokken. Onder andere Felipe Gutiérrez van FC Twente en Charly Musonda (opnieuw gehuurd van Chelsea) komen de gelederen versterken. De grootste aankoop tot nu toe is de Paraguayaanse aanvaller Antonio Sanabria (20 jaar). De ex-jeugdspeler van FC Barcelona is eigendom van AS Roma en speelde een uitstekend seizoen bij Sporting de Gijón. Voor betaalt Real Betis ongeveer € 6 miljoen.

Van Wolfswinkel en Dost

Sanabria zal de selectieplek van publiekslieveling Jorge Molina innemen, die Betis na zes jaar heeft verlaten. Ricky van Wolfswinkel keert terug naar Norwich City na een seizoen te zijn verhuurd aan Betis. De vraag is of de aankoop van Sanabria het einde betekent van de interesse in Bas Dost van Wolfsburg. Met Rubén Castro heeft Betis al een zeer succesvolle aanvaller in huis; in het seizoen 2014/2015 werd hij topscorer allertijden in de geschiedenis van Betis.

Spaans voetbal bij Ziggo Sport

De Primera División is exclusief te zien bij Ziggo Sport. Iedere week kijk je tenminste één wedstrijd live op kanaal 14. Meer wedstrijden uit Spanje zien? Schakel dan naar Ziggo Sport Totaal. Hier beleef je de meeste wedstrijden live, waaronder alle wedstrijden van FC Barcelona en Real Madrid. En met ingang van seizoen 2016/2017 zie je ook de Engelse Premier League bij Ziggo Sport!

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

F1 Grand Prix van Amerika

Vrijdag 20 oktober - 17.00 uur

Howdy folks! Met de GP van Amerika in Austin Texas nadert dit seizoen zijn ontknoping. Wordt he

SLAM! MixMarathon

Vrijdag 20 oktober - 22.00 uur

Op 20 oktober 2017 keert de SLAM! MixMarathon terug naar de Ziggo Dome!

Future Urban Legends

Zaterdag 21 oktober - 22.00 uur

Op 21 oktober is het dance event Future Urban Legends in de Ziggo Dome!

Symphonica in Rosso - Simply Red

Woensdag 25 oktober - 20.00 uur

Op 25 oktober staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! Kaartverkoop is gestar

Symphonica in Rosso - Simply Red

Donderdag 26 oktober

Op 26 oktober 2017 staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! De kaartverkoop i

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Nieuws